Тиафо е аут след загуба от Йънг. Куери победи Албот в два сета

от в 06:44 на 15.02.2019
В
Франсис Тиафо не успя да вземе и сет на Джейсън Йънг, намиращ се под номер 143 в световната ранклиста, и така и отпадна безславно в завръщането си след фамозния Australian Open, който изигра.В първата част ранен пробив при 1:0 в полза на играча от Китайско Тайпе му даде аванс, а до края на сета Йънг не изпусна нито веднъж подаването си, за да може и да затвори часта със 6:3.

Вторият сет беше доста по-драматичен и интересен, а двамата си размениха и по няколко пробива.

Франсис от начало изпитваше трудност да вземе свите сервис геймове.

В първия му сервис гейм се мина през четири дюса, но американецът съумя да вземе подаването си, а при 2:2 дори спаси три брейкточки, преди да затвори гейма в своя полза.

При 3:3 обаче Тиафо вече не издържа и предаде своият сервис гейм на противника си, който  го затвърди, а това значеше че американеца е на гейм от отпадането.

В отговор на това той не само, че спаси мачбол на свой сервис, а успя и да пробие в последния момент. като така изравни за 5:5.

За съжаление на феновете му той взе едва две от следващите десет точки, което беше и фатално, като така тазгодишната надпревара в Ню Йорк за Тиафо приключи.

Друг американец пък записа победа днес - Сам Куери. Той надви Раду Абот с 6:3 6:4. Молдовецът вчера надделя над Иво Карлович в мач с три тайбрека, докато днес не се стигна до нито един такъв, защото този път Албот беше пробит на два пъти, а самият той не съумя да реализира брейк.В първата част Раду спаси две възможности за брейк още в първото си подаване, но във второто си не успя да се справи с това и така даде аванс от брейк на своя противник.

Това беше и напълно достатъчно за Куери и той не даде нито една възможност за пробив  на Албот и за 27 минути затвори сета в своя полза.

Във втората част имаше един гейм, в който някой стигна до възможност да пробие и това беше в седмия, където на начален удар беше Албот.

Там Раду загуби подаването си  за втори път в мача, а отново високото ниво не сервис на Куери не му позволи да се върне, а с това изхода на мача беше решен.Джейсън Йънг, победилият Францис Тиафо,  ще има за съперник имено коравия американец Сам Куери на 1/4 финалите, а това ще бъде и първа среща между двамата.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Тиафо е аут след загуба от Йънг. Куери победи Албот в два сета В

Коментари

Следвайте ни в Facebook