Тиафо елиминира Колшрайбер; Нишикори победи в труден мач

от в 15:24 на 08.05.2019
В
Франсис Тиафо надделя над Филип Колшрайбер в успорван мач и очаква победителя от Рафаел Надал и Фелкис Оже-Алиасим. Американецът прекара 2 часа и 26 минути на корта преди да затвори срещата след 6:4 3:6 6:3 и да си гарантира място в третия сет.



Франсис изигра изключително силни последни 15-тина минути на откриващата част я прати в своя полза. След грешка от форхенд на Кошрайбер, Тиафо успя да навакса пробива си пасив, а това видимо му даде сериозно съмучувствие и американецът затвърди брйка си след ново количество агресивни топки от дъното. Франсис дори реализира втори пореден проив след невероятно воле и поредна грешка от бекхенд на Филип, а въпреки че срещна леки трудности, след перфектен сервис по поравата, той затвори частта в своя полза.

През втората част ситуацията се промени корено, а този път атакуващ стана Колшрайбер, който рядко грешеше и това му даде повече от убедителен старт след силно воле в тялото на съперника си и бекхенд на Франсис в мрежата довели до пробив. Хубав бекхенд с една ръка пък по правата на германеца и затвърдиха аванса му от 3:0. Оттам нататък никой от двамат не срещне трудности и закономерно след 6:3 в полза на Колшрайбер, срещата влезна в решаваща част.



Третата част поддемът на Колшрайбер обаче рязко приключи, след като след неуспешна защита на германеца топката се оказа в аут, а това този път значеше аванс за Франсис от 3:0. Американецът дори имаше брейкбол при 4:1, но Филип този път те спаси. Отново обаче, както във втория сет, ранния брейк си остана и решаващ, а по този начин Тиафо реализира своята втора победа в турнира.

https://twitter.com/josemorgado/status/1126096498784112640?s=19

Кей Нишикори надделя над Юго Делиел в два сета след близо 2 часа и 1 минути игра след 7:5 7:5, а 109-тият в света сериозно затрудни японеца.

Кей допусна сериозен спад в първата част и изпусна аванса си от 5:1, изпускайки и пет сетбола на свой сервис, за да може да се стигне до 5:5, а чак при 9-тата се разкрила възможност за брейк при 5:5 той прекрати серията на съперника си от четири последователни гейма, за да може в крайна сметка да затвори сета със 7:5.

През втората част двамата се запазиха, макар и трудно от брейкове до 4:4, но оттам последваха три последователни, за да може в крайна сметка, макар и трудно за втори път в мача Кей да затвори сета с 7:5, след като взе подаването си в 12тия грйм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо елиминира Колшрайбер; Нишикори победи в труден мач В

Коментари





Следвайте ни в Facebook