Тиафо елиминира Монфис; Гофен победи Фриц в три сета

от в 00:50 на 14.08.2019
В


Умореният Гаел Монфис показа желание за борбa, ала така и не успя да издържи на темпото на Франсис Тиафо и след 7:6(7) 6:3 напусна турнира рано-рано.



Гаел успя да пробие в началото на откриващата част и спокойно диктуваше игратa до 5:3, преди срив в началния му удар до доведе до много неприятности и да позволи на Франсис да се завърне от 5:3 до 5:5 и 15:40. Французинът обаче така и не допусна да бъде пробит за втори път и докара сета до тайбрейк, където дори имаше 3 сетбола при 6:3, но в крайна сметка след силни последни минути за съперника си остъпи в откриващата част съc 7:9. Във втория сет едва един брейк направи разликата между двамата, а той отново дойде при по-слаб сервис гейм за Гаел и по този начин Монфис бе пратен да почива преди US Open.



Давид Гофен се измъчи ала все пак победи представителя на домакините Тейлър Фриц. Белгиецът изнесе солиден мач в игрови план освен на начален удар и по този начин заслужено след 6:4 4:6 6:4 си осигури сблъсък с Гидо Пея.



Белгиецът измъкна първия сет изключително трудно след като бе близо за втори път да изгуби преднина от пробив при 5:4, ала след шест отразени брейкшанса съумя да поведе в отделните части. Впоследствие той дори водеше със сет и пробив при 4:2, но отcтъпвайки в два поредни сервис гейма изпусна аванса си и неуспявайки да пробие допусна да се стигне до трети сет. Там обаче за разлика от досегашните части, пробивите не бяха в изобилие, а след като Давид се спаси от такъв при 1:1, завръщайки се от 15:40, Фриц не успя да стори това и бе мигновенно оставен с пасив в сета, който се оказа и решаващ за изхода на срещата.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо елиминира Монфис; Гофен победи Фриц в три сета В

Коментари





Следвайте ни в Facebook