Тиафо: Григор е един от най-талантливите играчи; ще го накарам да се бори здраво за победата

от в 14:44 на 02.09.2024
Калоян Соколов

Франсис Тиафо обича голямата сцена повече от всичко и неговото тенис шоу завладя Ню Йорк през последната седмица. Американецът е абсолютният фаворит на организаторите за нощните сесии на US Open, а "Биг Фо" досега не разочарова и тази нощ продължи със страхотното си представяне в турнира, преодолявайки Алексей Попирин, за да се класира за своя трети пореден 1/4-финал на домашния си Шлем, където го очаква сблъсък с Григор Димитров.

Впоследствие Кристофър Юбенкс взе интервю от Тиафо на корта и го запита за предстоящия му сблъсък с българина, а финалистът от Синсинати засипа със суперлативи нашия сънародник, от когото е губил в 3 от 4-те им досегашни мачове.

"Той е много талантлив. Бих казал, че е сред най-талантливите играчи в Тура от много, много дълго време насам. Играе невероятен тенис в късните фази от своята кариера и отново се намира в страхотна форма. Ще бъде много тежък мач. Той разполага с всички удари на корта, но аз ще се опитам да го накарам да се бори здраво и да си заслужи победата, като съм сигурен, че той ще направи абсолютно същото. Надявам се, че публиката отново ще ме понесе към победата" - коментира четвъртата ракета на САЩ.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тиафо: Григор е един от най-талантливите играчи; ще го накарам да се бори здраво за победата Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | григор димитров | интервюта | любопитно | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook