Тиафо и Гофен загубиха дебютните си мачове в Барселона

от в 20:58 на 23.04.2019
В
Хауме Мунар отстрани 14-тия поставен Франсис Тиафо в Барселона. Испанецът показа силна игра и след 6:4 6:3 изхвърли американския си съперник още в дебютния му мач.

Мунар и Тиафо започнаха идентично мача, като и двамата наблягаха на мощната игра от дъното на корта, с което и лесно взимаха своите подавания, а въпреки по-голямото разнообразие, което той предлагаше, испанецът не успяваше да си спечели предимство в резултата.



Това обаче не се запази до края на сета, след като въпреки аванса си от 40:15, след три непредизвикани грешки при 5:4, амариканецът допусна да се стигне до първия брейкбол, който беше и равен на сетбол. Тогава след нов пресилен форхенд Франсис предаде първия сета.

Втората част започна по повече от необикновен начин, след като четири от първите пет гейма бяха пробиви, а благодарение на това Мунар излезна напред с 3:2. Продължавайки да бъде и по-активният на корта, впоследствие Хауме дори успя да реализира нов пробив при 5:3, след като в седмия гейм той отрази точка за рибрейк.



Така след почти перфектен гейм с добре изградени атаки и повече от невероятна защита, Мунар успя да се добере до втора победа в Барселона и до третия кръг на надпреварата.

https://twitter.com/josemorgado/status/1120716277226573824?s=19

Давид Гофен с нов разочароващ мач - той напуска турнира в Барселона! Ян-Ленaрд Щруф елиминира белгиеца след 7:6(6) 6:3.

След размяна на брейкове в началото на двубоя, Щруф и Гофен се движеха равностойно, а преди да се стигне до тайбрек, Давид беше спасил цели три сетбола. В дългия гейм обаче след сериозна размяна на минипробиви се стигна до нови две точки в полза на Ян-Ленард за затваряне на частта, но те отново бяха пропиляни. В крайна сметка обаче закономерно, след като видимо имаше предимство през по-голямата част от първия сет, непоставеният си извоюва откриващата част в срещата.



Във втория сет ранен брейк даде аванс на германеца, а въпреки че той го изпусна, след като загуби седмия гейм, нов пробив при 4:3 му даде за втори път преднина, а затвърждавайки я, той си гарантира и класиране напред.

https://twitter.com/josemorgado/status/1120744260335210496?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо и Гофен загубиха дебютните си мачове в Барселона В

Коментари





Следвайте ни в Facebook