Тиафо и Милман оформиха първата полуфинална двойка на ATP турнира в Казахстан!

от в 17:01 на 30.10.2020
Диана Андреева

Макар и трудно, Франсис Тиафо успя да се справи с Игор Герасимов и продължава напрев на турнира в Казахстан. Американецът се нуждаеше от малко повече от 2 часа и половина, за да може в крайна сметка да се наложи със 7:6(5) 5:7 7:5.

Мачът започна много равностойно. Без никакви затруднения и двамата печелеха подаванията си, което вкара сета в решителен тайбрек. По време на дългия гейм те си размениха по три брейк бола, преди Тиафо да успее да нанесе поредния мини пробив и така да затвори частта в своя полза.

Представителят на Беларус започна много убедително втората част и благодарение на ранен пробив сервираше при 5:4, но напрежението му изигра лоша шега и той допусна резултата да бъде изравнен. Въпреки моментния спад в играта му, Игор успя да се съвземе и сложи край на частта със 7:5.

Подобно на първата част, решителният сет вървеше много равностойно и след като си размениха по един пробив, резултатът бе 5:5. Сервирайки за да вкара мача в тайбрек, Герасимов отново се поддаде на напрежението, но този път това лу костваше и срещата.

По този начин Тиафо продължи към 1/2-финалите, където му предстои среща със световния номер 45 - Джон Милман. По-рано днес австралиецът срещна много трудности, но все пак след 6:7(5) 6:4 7:6(5) успя да се справи с Томи Пол. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо и Милман оформиха първата полуфинална двойка на ATP турнира в Казахстан! Диана Андреева
Теми:  
джон милман | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook