Тиафо: Играех на турнири с тениски на Пикачу и скъсани обувки, но е важно докъде ще стигнеш

от в 11:05 на 03.04.2024
Калоян Соколов

Франсис Тиафо е един от най-атрактивните и усмихнати играчи в ATP Тура, но зад тази усмивка е имало немалко болка и лишения. Семейството на световния номер 21 имигирира от африканската страна Сиера Леоне през 1993-та година. Съвсем случайно Франсис-старши получава възможност да участва в строежа на Младежкия тенис център в Мериленд и впоследствие остава на работа там като кортаджия, а неговото семейство е принудено да спи в един от офисите около съоражанието през следващите 11 години.

Това обаче се оказва благословия за малкия Франсис, който обръща този недостатък в предимство, започвайки да играе тенис всеки ден от навършването си на 4-годишна възраст и скоро бива забелязан от треньорите в центъра, които му помагат да изпълни Американската мечта и две десетилетия по-късно да е един от най-добрите тенисисти в света.

Самият Тиафо разказа много лични истории от своето детство в новия подкаст на Ник Кирьос "Good Trouble",  в който Ник се среща с успешни хора от всякакви сфери, а ето и малка част от разказа на бившия 1/2-финалист от US Open:

"Имаше тежки дни за мен и брат ми. Отивахме да тренираме с износени дрехи и ракети под наем. Тогава хората ни се подиграваха и се питаха как изобщо очаквам да стана професионалист, след като имам дупки в обувките си и дори ме питаха от кого съм ги взел. Намях екипировка и ми се е случвало да играя с тениска на Пикачу и къси панталонки, защото това беше всичко, което имах. Сега същите хора ми припомнят тези времена и ги представят като забавни истории, но аз не им обръщам внимание, защото не се държаха добре с мен тогава. Баща ми винаги е казвал да не се притеснявам за тези неща, защото не е важно откъде започваш, а докъде ще стигнеш. Това изречение промени живота ми. Точно затова винаги показвам любов към останалите играчи, въпреки че някои от тях не ми отвръщат и ги разбирам. Тенисът е егоистичен спорт. Знам, че с теб винаги сме се разбирали, тъй като връзката ни е била изградена от истинска любов и имаме сходен призход" - разкрива бившият член на топ 10 пред Кирьос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо: Играех на турнири с тениски на Пикачу и скъсани обувки, но е важно докъде ще стигнеш Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook