Тиафо измъкна драмата срещу Нишиока след тайбрек в третия сет в Ещорил; Гофен с убедителна победа над миналогодишния шампион Соуса

от в 03:03 на 03.05.2019
В
Франсис Тиафо успя да надделее във втория кръг на турнира в Ещорил над Йошихито Нишиока в драматичен мач, продължил два часа и 26 минути, като американецът съумя да осъществи обрат и да спечели след тайбрек в третия сет за крайното 2:6 6:3 7:6(5).

В първия сет господар на корта бе японецът, който лесно затвори сета, след като реализира два пробива в рамките на първата част. Той продължи подема си и във втората, пробивайки рано опонента си и повеждайки с 2:0.



Американецът обаче не се предаде и от 1:3 спринтира до края на сета, който спечели, след като се пребори за пет поредни гейма, по този начин изравнявайки частите.



В третия сет брейкове също не липсваха, като Тиафо на два пъти повеждаше с един, но и двата пъти бе догонван от противника си, който при 5:4 отрази два поредни мачбола на сервис на американеца, преди да изравни резултата в частта.

Така се стигна до тайбрек, в който минибрейковете изобилстваха, а в крайна сметка осмият поставен излезе печеливш от този фестивал на загубените точки на начален удар, като след поредния минипробив при 6:5 младокът вдигна победоносно ръце.

На четвъртфинал Тиафо ще се изправи срещу ,,щастливия губещ” Пабло Куевас, който днес елиминира друг ,,щастлив губещ” в лицето на Филипо Балди след двусетова победа с 6:2 7:5.



Давид Гофен пък имаше далеч по-лесен ,,ден в офиса”, като белгиецът се разправи с клей-специалиста и любимец на домакините - Жоао Соуса, след убедителния резултат от 6:3 6:2.

В първия сет шест от общо деветте гейма бяха пробиви, като Давид на два пъти повеждаше с двоен брейк, преди авансът му да бъде намаляван до един пробив. Все пак след петия пореден брейк в двубоя при 5:3 първият сет отиде в сметката на белгиеца.



Във втората част двамата стабилизираха подаванията си, които все пак минаваха през равенства и възможности за пробив, но до брейк така и не се стигаше. Това бе до 3:2 в полза на Гофен, който след като спечели 15 от последните 18 точки в мача, реализира два поредни пробива, като по този начин четвъртият поставен се класира на четвъртфинал, където той ще срещне тунизиеца Малек Джазири, който от своя страна днес преодоля съпротивата на Леонардо Майер след 7:6(2) 6:1.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо измъкна драмата срещу Нишиока след тайбрек в третия сет в Ещорил; Гофен с убедителна победа над миналогодишния шампион Соуса В

Коментари





Следвайте ни в Facebook