Тиафо: Не исках да спечеля така, но ми харесваше къде се намирам в мача и преди контузията

от в 12:11 на 04.09.2024
Калоян Соколов

Франсис Тиафо играе най-добрия си тенис в кариерата на тазгодишния US Open и мястото му в полуфиналите е заслужено, въпреки че дойде след отказване на Григор Димитров. Така стана ясно, че за пръв път амеирканец ще играе финал в Голеия шлем от 2009-та година насам, когато това стори Анди Родик. Самият Тиафо призна как не е искал да победи при подобни обстоятелства, но също така не скри радостта си своето класиране във финалната четворка, където го очаква сблъсък с неговия сънародник Тейлър Фриц.

"Не е начинът, по който исках да продължа напред, но същевременно съм щастлив да бъда в следващата фаза. Невероятно е отново да бъда полуфиналист тук. Беше двубой на много високо през първите два сета. Мисля, че имах перфектен план за играта и постоянно го поставях под напрежение. Единствено сервисът ми не беше на нужното равнище и му дадох доста шансове на ретур, но всичко друго работеше перфектно и го карах да се труди сериозно за всяка една точка.

Харесваше ми къде се намирам в този мач, когато Григор се контузи в третия сет. Не приятно нещата да имат подобна развръзка, както за мен, така и публиката, но също така ще ме видите в полуфинал срещу друг американец в петък, така че ни предстои един изключителен ден. Следващият мач ще е най-големият ми в кариерата и нямам търпение отново да изляза на корта" - сподели "Биг Фо" в интервюто си след мача с първата ни ракета.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тиафо: Не исках да спечеля така, но ми харесваше къде се намирам в мача и преди контузията Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | григор димитров | интервюта | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook