Тиафо: Пандемията е най-доброто нещо, което можеше да ми се случи

от в 10:00 на 22.01.2021
Петър Томов

Франсис Тиафо използва пандемията от COVID-19 като възможност да се отдалечи от спорта и да оцени играта си. 

"Ако трябва да бъда откровен, пандемията беше най-доброто нещо, което можеше да се случи за кариерата ми. Бях загубен преди пандемията", сподели американецът, който се беше смъкнал с повече от 30 места в ранглистата на ATP в началото на 2020 година. "Не можах да защитя точките от четвъртфинала в Мелбърн и се смъкнах в ранглистата. Следваше турнирът в Маями, където също имах да защитавам четвъртфинал, но пандемията ме спаси."

"Погледнах се в огледалото и се попитах, 'Защо си тук? Кои са нещата, които трябва да промениш и да надградиш?' Това много ми помогна. Имах и много разговори с моя екип и нямаше да стигна до втората седмица на US Open без тях."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Frances Tiafoe (@bigfoe1998)

"Беше като' Какво искаш да промениш? Същият играч ли ще останеш или ще добавиш нови неща към играта си?' Исках просто да бъда различен човек", каза Тиафо.

Американецът отговори на въпросите си и записа победи над Андреас Сепи, Джон Милман и Мартон Фучович, за да достигне осминафиналите на Откритото първенство на САЩ. "Бях много щастлив когато разбрах, че US Open ще се проведе", сподели Тиафо. "Нямах търпение да излезна на корта и мисля, че това е причината да се справя добре. Играя най-добрия си тенис когато се наслаждавам на играта, която обичам."

"Мотивацията ми е на много високо ниво. Готов съм да постигна много големи неща през 2021 година", завърши американецът.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тиафо: Пандемията е най-доброто нещо, което можеше да ми се случи Петър Томов
Теми:  
франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook