Тиафо с впечатляващ обрат над Басилашвили

от в 17:15 на 06.05.2019
В
Франсес Тиафо реализира впечатляващ обрат над 14-тия поставен Николоз Басилашвили на турнира от сериите ,,Мастърс 1000" в Мадрид. Младият американец загуби изключително оспорван тайбрек в първия сет и изоставаше с пробив във втория, но в крайна сметка намери начин да се събере и да приключи срещата с успех след 6:7(8) 6:3 6:4. Във втори кръг Франсис ще срещне Филип Колшрайбер или Михаил Кукушкин.

Срещата започна трудно за Николоз, който бе тенисистът, чиито подавания вървяха значително по-трудно. Това даде отражение в ,,Тилдъновия гейм", когато грузинецът набързо изостана с 0:40 на сервис и връщане за него този път нямаше.

Басилашвили редуваше непредизвикани грешки с блестящи печеливши удари, като ънфорсите вземаха превес над играта на грузинеца, който трябваше да отразява сетбол още при 3:5. Той се справи със задачата, а впоследствие съумя и да върне брейка, като двамата трябваше да изиграят тайбрек.

В него отново пръв Тиафо поведе с минибрейк, който обаче бе върнат. Американецът скоро достигна до нови два сетбола, които обаче бяха безкомпромисно отразени от 14-тия поставен, като в крайна сметка именно Басилашвили се възползва от втората си възможност за спечелване на драматичния откриващ сет след предизвикана грешка от ракетата на младока.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1125391485363527682

Грузинецът се възползва от импулса в играта си и стартира втората част с ранен брейк, за да поведе с 3:1 гейма. Оттогава обаче грешките в играта на световния номер 17 се завърнаха с пълна сила и той допусна да загуби пет последователни гейма, като по този начн сетовете бяха изравнени.

В решаващата част отново по-стабилен бе Тиафо, който реализира пробив при 2:2, като брейкът бе абсолютно достатъчен за младия американец, за да се поздрави с успеха в срещата.

https://twitter.com/TennisTV/status/1125401537973506048

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо с впечатляващ обрат над Басилашвили В

Коментари





Следвайте ни в Facebook