Тиафо се пребори срещу Имер за място на полуфиналите в Милано; Юмбер надигра Синер в протоколен мач

от в 01:07 на 08.11.2019
В
Франсис Тиафо се класира за полуфиналите на младеждкия финален Мастърс в Милано! Американецът се наложи над Елиас Имер след убедителното 4:2 4:2 4:2 за малко над час игра.

Двубоят предлагаше дълги разигравания, в които тенисистите впечатляваха с мощни удари. Бекхендът на американеца обаче бе по-издръжлив, докато Имер допускаше множество грешки от това крило, благодарение на което Франсис се поздрави и с първия пробив в мача при 2:2.

Тиафо цялостно бе по-активният от двамата и често излизаше напред към мрежата, а случеше ли се това, американецът блестеше със завидна успеваемост. Същевременно 47-мият в света не срещаше затруднения на свой начален удар, което му позволяваше да се концентрира върху сервис геймовете на съперника си.

Благодарение на това след като спечели първия сет, четвъртфиналистът от Australian Open проби веднага в началото на втория сет.

Леко по-големият опит на Тиафо си казваше думата в сюблимните моменти на мача, в които американецът се уповаваше на тренирани комбинации, докато Имер често допускаше неточности.

Не след дълго Франсис се доближи на сет от успеха в срещата, като след нов пробив при 2:2 двубоят окончателно се реши в полза на американеца, който по този начин се класира за полуфиналите в Милано.



Уго Юмбер пък съумя да запише първа победа в надпреварата в северна Италия, след като днес надделя над първия в група В и представител на домакините - Яник Синер. Мачът бе съвсем протоколен, а полуфиналните двойки бяха ясни и преди неговото начало, но въпреки това двамата тенисисти дадоха всичко от себе си за победата, която в крайна сметка бе постигната от френския левичар след 4:3(5) 3:4(3) 4:2 4:2.

Двубоят бе характеризиран от продължителни размени от основната линия, като и двамата рядко посмиваха да се озоват в близост до мрежата. Същевременно началните удари и на двамата бяха на високо ниво, а в ключовите моменти на срещата Синер можеше да разчита на неподправената подкрепа на своите сънародници по трибуните.



Това обаче не се оказа достатъчно за 18-годишния Яник, който отстъпи в първия сет след тайбрек, като тенисистите си размениха ролите във втората част, в която Синер изравни сетовете след спечелен дълъг гейм на свой ред.



Последваха обаче два сета, в които левичарят реализира ранни пробиви, които му бяха абсолютно достатъчни, за да запише единствената си победа в първото си участие на младежкия Мастърс в Милано.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо се пребори срещу Имер за място на полуфиналите в Милано; Юмбер надигра Синер в протоколен мач В

Коментари





Следвайте ни в Facebook