Тиафо за невъзможността на Джокович да играе в САЩ: Няма да ми липсва изобщо

от в 10:30 на 10.01.2023
Калоян Соколов

Завръщането на Новак Джокович в Австралия беше повече от успешно за него, след като сърбинът спечели титлата на надпреварата в Аделаида и през цялата седмица беше подкрепян бурно от местните привърженици на играта. Самият 21-кратен шампион от Шлема сподели, че почти никога през своята кариера не е имал подобна подкрепа от трибуните и се отблагодари на феновете, като опразни целия си сак и им раздаде почти всичките си вещи.

Изглежда обаче, че Ноле няма да има същата радостна съдба по отношение на турнирите в САЩ, защото президентът Джо Байдън забрани достъпа до страната за неваксинирани чужденци до 10 април. По този начин бившият номер едно ще трябва да пропусне Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, а изглежда тази новина не натъжава особено неговия колега Франсис Тиафо, съдейки по думите на шампиона от United Cup:

"Липсата му определено е удар по двете надпревари, но на мен Новак изобщо няма да ми липсва. Искам най-добрите играчи в света да имат възможност да участват на всяко едно състезание, само че ще бъде проява на лицемерие, ако заявя колко много желая да бъда в една и съща схема с Джокович. Има още редица турнири, в които вече може да се включва свободно, така че всичко ще бъде наред. Той е невероятен тенисист и самият аз съм негов голям почитател. Новак е страхотна реклама за нашия спорт и му пожелавам всичко най-добро за в бъдеще" - коментира Тиафо.

Източник: Tennis World USA

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо за невъзможността на Джокович да играе в САЩ: Няма да ми липсва изобщо Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook