Тялото ми не беше наред: Григор призна, че е страдал от физически проблеми в Мадрид

от в 03:37 на 08.05.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще стартира този петък участието си на Мастърса в Рим, изправяйки се срещу един измежду Йошихито Нишиока и Себастиан Офнер. Българинът е сред големите фаворити в италианския град, имайки предвид, че досега е записал само едно ранно отпадане на турнир от началото на сезона и заслужено е поставен под номер осем. Самият бивш номер три пък разкри, че през миналата седмица не се е чувствал никак добре физически и очевидно това е довело до въпросното поражение от тийнейджъра Якуб Меншик, а ето какво още сподели първата ни ракета пред Tennis TV:

Григор, чудесно е да се видим тук в Рим. В последния си разговор обсъдихме как няма нито един играч в топ 10 с еднорък бекхенд. Не ти отне много време, докато поправиш това. Колко горд си от представянето си през сезона досега?

- Засега нещата са движат чудесно. Беше тежко да видим липсата на тенисист с еднорък бекхенд в световния топ 10, но вече двама от нас поправиха това. В последната година нещата са изключително различни за мен в множество аспекти. Сега се намирам на място, от което мога да се подобрявам и имам тази възможност. Съумях да играя много добре през всички седмици, ако изключим случилото се в Мадрид, където не се чувствах по най-добрия начин, тъй като изпитвах умора и имах проблеми с тялото си. Хубавото е, че имах малко време да преосмисля станалото и да се завърна отново в Рим.

Каква е оценката ти за клей сезона, защото сякаш досега не си постигнал резултатите, които заслужаваш?

- Засега съм изиграл само два турнира. В Монте Карло имах шанс да достигна до 1/4-финалите, но пропуснах мачболи. В Мадрид пък усещах, че играя силен тенис, но тялото ми не беше добре. Трябваш просто да приемеш тези моменти, защото са неизбежни и да не губиш увереност в играта си. Остават още няколко турнири на червени кортове и ще се опитам да се представя по оптимален начин. Фокусиран съм върху тази цел и ще дам най-доброто от себе си. Опитвам се да нямам прекалено високи очаквания, защото ранните загуби са част от спорта и трябва да можеш да ги приемаш.

Какво ще кажеш за турнира в Рим? Колко точно се наслаждаваш да играеш тук, имайки предвид, че си загубил множество оспорвани мачове, каквито бяха тези с Джокович и Циципас през последните две издания на надпреварата.

- Твърде много такива интересни мачове тук. Изградил съм една наистина прекрасна връзка с Рим. Феновете са невероятни, хората са наистина страхотни. Това е много специален турнир за мен и съм имал някои чудесни моменти тук. На няколко пъти съм "отпразнувал" рождения си ден на централния корт, което беше много забавно. Искам да се подобря и да направя още някоя голяма победа тук.

Минаха 10 години, откакто игра тук с Надал на 1/2-финалите. Какво беше да играеш срещу него в силата му?

- Бих казал. че той със сигурност беше от най-трудните ми съперници, когато се намираше в пика си. Това важеше най-вече на червена настилка и определено не ми беше от полза, че изпълнявам бекхенд с една ръка. Винаги имах чувството, че отстъпвам физически срещу него, а освен това на клея усещах как съм с 2-3 стъпки зад него в играта. Рафа не може да се опише с думи и определено ще ни липсва. Пожелавам му всичко най-добро.

Яник и Карлос няма да участват, така че отново можем да наблюдаваме шоуто на Новак и Рафа, които са спечелили 16 от последните 19 титли в турнира. Те ли са главните фаворити според теб?

- Предполагам, че да. Това са невероятни постижения. Двамата обичат много този турнир, но много играчи се справят добре в момента. Надал и Джокович все още са сред най-опсните играчи, но вече не са в своя пик. Има много тенисисти, които са гладни за успехи и можем да видим някои наистина интересни резултати.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тялото ми не беше наред: Григор призна, че е страдал от физически проблеми в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | любопитно | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook