Тийм: Мислехме, че след Голямата тройка ще доминираме и тогава дойдоха Синер и Алкарас

от в 18:19 на 23.10.2024
Елеонора Александрова

Вчера Доминик Тийм сложи подобаващ край на звездната си кариера. Австриецът изигра един последен мач пред родна публика във Виена, като отстъпи на Лусиано Дардери, но всъщност спечели много повече, защото можеше да види колко много всъщност го обичат неговите сънародници. Доминатора беше един от малцината, които съумяха да прекъснат домнацията на Голямата тройка и да завоюва титла от Шлема, което по това време беше немислимо.

Бившият номер 3 обаче е на мнението, че за следващата генереация от играчи това също ще бъде толкова трудно за постигане, виждайки същите бъдещи доминанти в лицето на Яник Синер и Карлос Алкарас, които изглеждат готови да поемат щафетата от Федерер, Джокович и Надал:

"Разбирам хората, които смятат, че без Голямата тройка щеше да има повече хора, които да могат да спечелят титла от Големия шлем, но за мен ситуацията е по-леснa за приемане, защото успях да го сторя, като се чувствам наистина щастлив и привилегирован да играя срещу тях, защото те са трима от най-великите спортисти на всички времена.

Не мисля, че преди ерата на Джокович, Федерер и Надал е било по-лесно да се печелят "мейджър" титли, а смятам, че това ще бъде така и и след нея. Мнозина казваха, че играчи, като мен, Даннил, Саша и Стефанос ще доминират на надпреварите от Шлем и какво стана? Карлос се появи, а след това и Яник. В момента играчите се намират в подобна ситуация - ако искат да спечелят голяма титла, то те ще трябва да победят и двамата, кето не изглежда никак лесно, имайки предвид, че те спечелиха и четирите трофеи от Шлема този сезон.

Ситуацията всъщност не се е променила. Може да се случи същото и след 15 години. Хората ще си казват: „Добре, след ерата на Карлос и Яник на младите звезди ще им е много по-лесно", но отново ще дойдат нови момчета. Винаги е било така в историята на тениса и винаги ще бъде." - завърши Тийм.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тийм: Мислехме, че след Голямата тройка ще доминираме и тогава дойдоха Синер и Алкарас Елеонора Александрова
Теми:  
atp | доминик тийм | иинтервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook