Тийм: Надал е легенда, в последните два сета ме прегази (видео)

от в 21:02 на 09.06.2019
Георги Христов

В събота Доминик Тийм прекъсна серията от 26 поредни победи на Новак Джокович на турнири от Големия шлем в полуфиналите на "Ролан Гарос". Той обаче не успя да извърви целия път до трофея и днес отстъпи в четири сета на Рафаел Надал в неделния спор за отличието.

Въпреки това австриецът вярва, че занапред ще се бори за купата на мускетарите в Париж.

За последно австриец е печелил "Ролан Гарос" през 1995 година, когато Томас Мустер триумфира в Париж.

"Много тежък момент. Дадох всичко от себе си през тези две седмици. Поздравления за Рафа. Ти си изумителен шампион в нашия спорт. Щастлив съм да те виждам в игра. Да спечелиш тук 12 пъти, е нереално. В последните два сета ме прегази. Ще опитам отново със сигурност," заяви вицешампионът.

"Вчера постигнах една от най-големите победи в моята кариера до момента. Това е уникалното и бруталното в нашия спорт - спечелих шест мача, включително вчера срещу една от легендите в нашия спорт, но дори по-малко от 24 часа по-късно трябваше да се изправя срещу изумителна легенда - най-добрият на клей. Това само показва колко е трудно да спечелиш турнир от Големия шлем.

"Не успях да постигна една от големите си мечти. Не се чувствах уморен, но двубоя с Джокович определено остави белези по тялото ми. В третия сет нивото ми малко падна и той буквално ме прегази. Надявам да бъда още по-добър догодина," каза още Тийм.

Все пак за Тийм има повод за радост - неговата приятелка Кристина Младенович спечели заедно с Тимеа Бабош титлата на "Ролан Гарос" при двойките. "12 титли на "Ролан Гарос" - абсолютно нереално постижение. Много съм горда да видя Доми наред с една легенда в нашия спорт. Твоят ред ще дойде скоро," заяви самата Младенович към Тийм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Надал е легенда, в последните два сета ме прегази (видео) Георги Христов
Теми:  
доминик тийм | рафаел надал | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook