Тийм надделя в битката с Де Минор и достигна четвърти пореден 1/4-финал в Мадрид!

от в 13:59 на 06.05.2021
Мирела Николова

Доминик Тийм продължава с отличните си изяви на корта след близо двумесечното си отсъствие от турнири, след като днес записа нов двусетов успех над световния №24 Алекс Де Минор. Макар да имаше нужда от време, за да навлезе в срещата, австриецът демонстрира своята класа и надделя над 22-годишния си съперник със 7:6 6:4, като по този начин си гарантира място в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу някого измежду Андрей Рубльов и Джон Иснър.

В началните минути на двубоя непредизвиканите неточности от ракетата на Тийм, продиктувани от желанието му да ускори топката, се множаха една след друга, а това в съчетание с двойна грешка на брейкбол доведе до пробив в актива на Де Минор. Още в ответното противниково подаване австриецът се сдоби с три поредни точки за връщане на брейка, но пропуските му отново напомниха за себе си и помогнаха на световния №24 да консолидира преднината си. Кризата в играта на Доминик обаче не продължи дълго и той влезе в серия от 3 поредни спечелени гейма, за да обърне резултата от 1:3 до 4:3 в своя полза.

Последваха изключително силни минути в представянето и на двамата състезатели, които предложиха на зрителите висококачествен тенис, изпълнен с множество динамични разигравания от дъното на корта. До края на сета никой от тях не срещна проблеми в сервис геймовете си и закономерно тази толкова равностойна част бе решена в тайбрек. В него станахме свидетели на куп обрати, като точно в най-напрегнатите моменти двамата успяваха да извадят на показ най-доброто, на което са способни, пласирайки феноменални бекхенди по правата. Тийм обаче бе първият, който материализира сетбола си, за да открадне дебютната част.

Вторият сет стартира по отличен начин за по-нискоранкирания тенисист, който, подпомогнат от редица непредизвикани грешки на Доминик, получи три поредни възможности да реализира отново ранен пробив. Тогава световният №4 показа характер и изчисти пропуските в играта си, не позволявайки да се стигне до брейк. Де Минор допусна спад в концентрацията си и след поредица от удари, спрели се във филето на мрежата, инкасира пробив. В шестия гейм играта на фаворита в двубоя отново пострада от липсата на сервис и нови две двойни грешки бяха причината австралиецът да постигне рибрейк и да възстанови паритета - 3:3.

Тийм побърза да си върне лидерството в резултата и чудесно парира атаките на налитащия към мрежата Де Минор, за да осъществи нов пробив, последван от безпроблемно затвърждаване за 5:3. Оттук насетне представителят на Австрия бе безупречен във всеки аспект от играта и макар да пропусна първия си получен мачбол на ретур, то той съумя да материализира втория такъв - този път на собствен начален удар, и така да се поздрави с крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм надделя в битката с Де Минор и достигна четвърти пореден 1/4-финал в Мадрид! Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | доминик тийм | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook