Тийм: Не исках да печеля така срещу човек като Григор, надявам се да е готов за US Open

от в 04:25 на 24.08.2022
Мирела Николова

Григор Димитров прие "уайлдкард" за АТР 250 надпреварата в Уинстън Сейлъм с цел да натрупа повече състезателна практика преди предстоящото Открито първенство на САЩ. За съжаление обаче, това не се случи, след като най-добрият ни тенисист бе принуден да се откаже още в откриващия си сблъсък срещу Доминик Тийм.

Българинът изнесе истински тенис рецитал в първия сет, по време на който опонентът му не мога да спечели нито един гейм, но в средата на втория сет на нашия сънародник му прилоша и той се оплака от световъртеж, поради което минути по-късно реши да сложи преждевременен край на двубоя.

Така австриецът продължава към осминафиналната фаза на турнира, но самият той в интервюто си на корта след мача сподели как не е щастлив от победата при така стеклите се обстоятелства.

"В такива моменти няма какво да се каже. Това определено не е начинът, по който исках да спечеля мача точно срещу него. Григор е великолепен играч и страхотен човек. Надявам се проблемът му да не е сериозен и му пожелавам бързо възстановяване, за да бъде напълно готов за US Open. Това е всичко, което мога да кажа в момента.

Единственото позитивно нещо днес е, че ще мога да играя още един двубой утре. Вчерашният ми сблъсък беше много изтощителен и не беше никак лесно за мен да се подготвя за днешната среща, да играя на пълни обороти. Първият сет бе разочароващ, но след това започнах да се чувствам по-добре. Ще ми бъде от полза това, че ще мога да изляза на корта още веднъж на корта утре и както казах, това е единствената добра новина днес", сподели бившият №3 в света.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тийм: Не исках да печеля така срещу човек като Григор, надявам се да е готов за US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | доминик тийм | интервю | любопитно | уинстън сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook