Тийм не успя да се противопостави на световния №10 и загуби втория си мач за деня в Мюнхен

от в 19:52 на 21.04.2023
Мирела Николова

Тейлър Фриц спря устрема на бившия №3 Доминик Тийм в четвъртфиналите на АТР 250 надпреварата в Мюнхен. Австриецът по-рано днес завърши двубоя си от предходния етап и трябваше да излезе повторно на корта, но бе лишен от шансове за успех срещу най-добрия американски тенисист в момента, който задържа високото си ниво на игра от първата до последната точка и триумфира след категоричното 6:3 6:4. По този начин той се класира за фазата на полуфиналите, където му предстои да премери сили с четвъртия поставен Ботик ван де Зандсхулп.

Световният №10 наложи изключително темпо на игра още от откриващите минути и благодарение на плоските си удари, с които постигаше отлични ъгли, успя да спечели още дебютното противниково подаване и да се откъсне напред с 3:0. Впоследствие той бе непоколебим на собствен начален удар, с чиято помощ взимаше контрол в разиграването и улесняваше задачата си да пласира уинър. Без да срещне точка за пробив, фаворитът опази ранното си преимущество и скоропостижно прибави първия сет към своя актив.

Втората част обаче пое в противоположна посока, тъй като няколко неуспешни опита за излизане на мрежата костваха на Фриц изоставане с пробив и 0:2. Веднага след това обаче той пое нещата изцяло в свои ръце и заигравайки отново на най-високо ниво, съумя да притисне максимално противника си и да осъществи обрат до 4:2 гейма. Оттам насетне вторият поставен отново влезе в непобедим режим от сервис линията и след точно час и 32 минути се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм не успя да се противопостави на световния №10 и загуби втория си мач за деня в Мюнхен Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик тийм | мюнхен | ообзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook