Тийм: След като спечелих US Open, огънят в мен угасна; вече нямах стимул

от в 14:32 на 07.02.2023
Мирела Николова

Години наред Доминик Тийм бе неизменна част от топ 10, а най-големият връх в досегашната му кариера без съмнение е титлата от US Open 2020, когато на финала надделя над своя добър приятел Александър Зверев. Съвсем скоро след това обаче австриецът получи контузия в китката и му се наложи да отсъства от Тура в продължение на близо година. 

Това доведе до изпадането му от топ 300 през миналия сезон и макар да възвърна част от позициите си в ранглистата, където към момента се намира под №96, то Тийм продължава да бъде далеч от формата, в която бяхме свикнали да го виждаме.

Наскоро той даде интервю пред австрийското издание Kronen Zeitung, в което разкри, че от триумфа в Ню Йорк насам мотивацията му не е същата, но същевременно сподели как все още вярва, че може да се завърне сред най-добрите в света.

"След като спечелих US Open, огънят в мен угасна. Не искам да се обвинявам за това. Има играчи, които след голям триумф са дори още по-гладни за успехи и по-мотивирани да се представят все по-добре и по-добре. За тях това е огромен стимул, те изгарят от желание да спечелят още следващия турнир от Големия шлем. Не такъв беше случаят с мен, аз съм различен. Отне ми известно време да призная, че съм по-строг със себе си в сравнение с останалите. Това, което задължително трябваше да науча, беше, че всичко зависи от мен и трябва сам да се контролирам.

Все още вярвам, че мога да се върна към предишното си ниво. Дори тази вяра да е много слаба, тя продължава да е там и със сигурност ще става все по-силна. Когато се изпари, ще спра с тениса и ще започна друг живот. Сега обаче вярата е жива. Просто трябва да продължа да полагам усилия и да тренирам.

Контузията несъмнено ме постави в трудна ситуация. През последната година и половина, от US Open насам, не ми беше никак лесно. Това, което трябва да правя, е да давам всичко от себе си, да се боря здраво от първата до последната точка. Тогава определено имам шансове да възвърна нивото си. Това е единственият начин", споделя бившият №3 в света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: След като спечелих US Open, огънят в мен угасна; вече нямах стимул Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик тийм | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook