Тийм: Съсипан съм, не заслужавах да загубя (видео)

от в 19:27 на 05.09.2018
Георги Христов

Доминик Тийм сподели, че е приел много тежко поражението от Рафаел Надал в четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. След близо пет часа драма Надал направи пълен обрат, независимо че Тийм спечели с 6:0 първия сет и взе повече точки общо в мача.

"Този мач завинаги ще остане в паметта ми. Винаги ще си спомням за него. Тенисът може да бъде много жесток понякога, тъй като не смятам, че заслужавах да загубя. Трябваше обаче да има един победител," заяви Тийм, който бе само на три точки от крайния успех в битката, която продължи 4 часа и 48 минути.

"И преди съм играл дълги мачове, но никога не съм участвал в толкова епична битка. Никога толкова продължително срещу играч от такъв калибър. Разбира се, че съм съсипан. След няколко дни ще погледна назад и ще си спомням колко добре се справих пред пълния "Артър Аш" и участвах в страхотен мач," заяви 25-годишният австриец.

Сега голямата цел пред Тийм е да участва за трета поредна година на финалите на АТР. През 2018 година Доминик спечели титлите в Буенос Айрес и Лион. Той загуби финалите в Мадрид и на "Ролан Гарос".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Съсипан съм, не заслужавах да загубя (видео) Георги Христов
Теми:  
us open | доминик тийм | рафаел надал | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook