Тийнейджърите Музети и Алкарас откриха сезона на клей с убедителни победи!

от в 20:50 на 06.04.2021
Тея Кръстева

19-годишният италианец Лоренцо Музети изнесе съвършен двубой на Сардиния Оупън, "прелитайки" през австриеца Денис Новак след само 53 минути игра и 6:0 6:1. Във втория кръг на надпреварата младият талант ще се изправи срещу водача в схемата - Дан Еванс.

Тийнейджърът спечели първите 10 гейма от срещата и завоюва 18 от общо 25 точки на първи сервис. Това бе 11-та победа за Музети (включително Чалънджър турнири) от последните му 16 изиграни срещи, като през март месец младежът достигна полуфиналната фаза на турнира от категория ATP 500 - Abierto Mexicano Telcel, след като по пътя си острани Григор Димитров.

В друг от откриващите турнири на клей - Marbella Open, 17-годишният испанец Карлос Алкарас записа категорич успех над сърбина Никола Малойевич с 7:6(3) 6:3 след час и 38 минути игра. Това бе пета победа за тийнейжджъра през 2021-а, а в следващия етап на надпреварата той ще се изправи срещу поставения под номер 6 в основната схема ветеран Фелисиано Лопес, който се превърна в професионален тенисист през 1997-а - 6 години преди Алкарас да се роди.

В откриващия сет до пробиви не се стигна и логично краят на частта се реши в тайбрек. В заключителния гейм младежът повиши значително нивото си на игра и след сгрешен форхенд от страна на Малойевич и 56 минути игра испанецът прибави първата част в своята сметка.

Отговорът на 25-годишния сърбин бе светкавичен, като той спаси 3 точки за пробив и поведе с 1:3 в отделните геймове на втория сет. Това обаче, изглежда, не притесни Карлос Алкарас, който се възползва от колебливата игра на своя съперник и логично обърна резултата в своя полза - 6:3.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийнейджърите Музети и Алкарас откриха сезона на клей с убедителни победи! Тея Кръстева
Теми:  
лоренцо музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook