Тим Хенман: Медведев съвсем скоро ще бъде отново №1 в ранглистата

от в 12:17 на 01.04.2022
Диана Андреева

Даниил Медведев зае първата позиция в световната ранглиста, след като Новак Джокович допусна изненадваща загуба от квалификанта Иржи Весели на четвъртфиналите в Дубай и така сдаде водещата позиция за пръв път от 86 седмици насам. Последваха обаче слаби изяви от страна на руснака и той отстъпи отново мястото на върха, а със сигурност Ноле ще бъде най-високоранкираният състезател в Тура поне още няколко седмици. 

На Мастърс турнира в Маями Медведев разполагаше с реални шансове отново да бъде на върха, но за тази цел бе нужно да намери място сред най-добрите четирима. Руснакът обаче бе победен в 1/4-финалната фаза, което предизвика разочарованието както на самия него, така и на почитателите му.

Часове след поражението Тим Хенман обаче увери, че всъщност Медведев няма причина да бъде недоволен от представянето си, защото съвсем скоро отново ще бъде №1: "Съмнявам се, че в момента Медведев има причина да бъде разочарован. Да, той се стремеше към полуфинал в Маями, защото искаше още от идния понеделник да бъде на върха, но разбира, че през предстоящите седмици с лекота може да задмине Джокович и поражението от Хуркач не е от такова значение. 

Започва клей сезонът, където през 2021-а Медведев изобщо не се представи добре. Иименно слабите му резултати са причината да съм сигурен, че съвсем скоро ще бъде обратно на пърната позиция в подреждането. За разлика от Джокович, Даниил почти няма точки за защитаване и вярвам, че след няколко седмици той отново ще бъде №1." - завърши Хенман.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тим Хенман: Медведев съвсем скоро ще бъде отново №1 в ранглистата Диана Андреева
Теми:  
григор димитров - данил медведев | медведев | тим хенман

Коментари





Следвайте ни в Facebook