Тинейджър от Чехия повтори постижение на Томаш Бердих!

от в 14:51 на 15.08.2021
Диана Андреева

Името на Далибор Сврчина едва ли ви е познато. 18-годишният тенисист се намира на 424-то място в световната ранглиста, като зад гърба си той вече има една титла на ниво ITF. Тази вечер спечели и втори трофей в кариерата си, а той дойде на по-високо ниво - Challenger. След като надигра доста по-високо класирания Дмитрий Попко в последователни сетове, Сврчина повтори постижението на своя сънародник Томаш Бердих и се превърна в най-младия тенисист печелил отличие от 2006 година насам.

Томаш Бердих със сигурност е един от любимците на страната си. Чехът обаче взе решение да прекрати кариерата си през сезон 2019, когато отпадна на US Open от младия талант Дженсън Бруксби. Бивш световен номер четири, той има общо 13 трофея на ниво ATP, а играта на младия Сврчина неведнъж е сравнявана именно с тази на Бердих и специалисти предсказват светло бъдеще на Далибор, който се очаква да повтори и дори да надмине успехите на Томаш. 

Макар и все още да не са успели да си изградят имена в Тура, чешките тенисисти към момента вървят все по-устеремено към челните позиции. Под 20 годишна възраст страната има петима известни състезателя, а сред тях са Томаш Мачах, Жири Весели и Жденек Колар. Заедно те имат общо цели 13 трофея на ниво Challenger, а успехите им със сигурност тепърва предстоят.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тинейджър от Чехия повтори постижение на Томаш Бердих! Диана Андреева
Теми:  
томаш бердих

Коментари





Следвайте ни в Facebook