Тинейджърката Фернандес повали и друга шампионка на US Open и е на 1/4-финал!

от в 01:31 на 06.09.2021
Диана Андреева

Приказката за 19-годишната Лейла Фернандес продължава! На връх своя рооден ден канадката се справи с ново голямо име в женския тенис, а именно Анджелик Кербер, за да може след пълен обрат да намери място в следващия етап от US Open 2021. Успехът на тинейджърката дойде с 4:6 7:6(5) 6:2 и това я направи 1/4-финалистка в тазгодишното издание на надпреварата. Там й предстои ново сериозно предизвикателство, като този път от другата страна на корта ще застане световната номер пет Елина Свитолина.

Само преди няколко дни Фернандес шокира тенис света. Лейла се поздрави с най-голямата победа в кариерата си, реализирайки пълен обрат над настоящата притежателка на трофея от Ню Йорк Наоми Осака. Днешната й опонентка също е бивша водачка на световната ранглиста, а през 2016 именно Кербер вдига титлата в турнира след едни наистина невероятни две седмици.

Началните минути бяха само "предупреждение" за предстоящото невероятно дерби на Луис Армстронг Стейдиъм. След няколко маратонски гейма в откриващия сет, паритета в резултата остана запазен, а публиката по трибуните ставаше все по-нетърпелива да разбере как ще се развие мачът. В крайна сметка младата тенисистка се пропука именно в последния момент, а късният пробив, който допусна и коства загуба на частта.

След почивката Кербер продължи да контролира случващото се на корта. Германската състезателка демонстрираше наистина класен тенис, благодарение на който успя да поведе с 4:2, а победата започна да й се струва едва на една ръка разстояние. За съжаление обаче на феновете на Кербер, Фернандес далеч не беше готова да се предаде и да сложи край на участието си в турнира.

Тинейджърката не само, че навакса пасива, но и изигра един тайбрек като по учебник и успя да изравни в общия резултат. Без нито капка колебание до последната точка, Фернандес спечели и третия сет, благодарение на нова серия от мощни отигрвания, а с това намери място в следващия етап от надпреварата. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тинейджърката Фернандес повали и друга шампионка на US Open и е на 1/4-финал! Диана Андреева
Теми:  
us open | Анджелик Кербер | лейла фернандес

Коментари





Следвайте ни в Facebook