Титла №10 за Федерер в Базел е факт след категоричен успех

от в 17:18 на 27.10.2019
В
Роджър Федерер не остави никакви шансове на младия Алекс Де Минор и след категоричното 6:2 6:2 е отново шампион в Базел.



Федерер извоюва своята пета поредна титла в Базел и извоюва трофей №10 в родния си град. Единствено през сезон 2016 купата не отиде у Федерер, ала това се дължеше на факта, че ,,Маестрото” дори не успя да вземе участие в турнира. Така, записвайки своята 24-та последователна победа на домашния корт, Роджър отново сложи своето име на стената на шампионите в Базел.



Пред погледа на родната публика и своето семейство ,,Маестрото” беше страхотен и излъчвайки спокойствие и взимайки рано-рано преднина във всеки от сетовете, Федерер успяваше да контролира срещата напълно безпроблемно. Така дори австралийският му опонент да се опиташе да бъде максимално агресивен и да налиташе на мрежата, отново проличаваше, че сякаш Роджър е искал точно това. Съответно последваше нечовешко разминаване на представителя на домакините, благодарение на което демонстрираше своето превъзхождащо майсторство.

Слайсът на Де Минор пък дори не беше достатъчен за младока да успее да си спомага с лесни точки, докато отсреща за Роджър това беше една постоянна тенденция. Така, сервирайки безалелационно и използвайки сервиса си по перфктен начин, за да бъде напълно необезпокояван в хода на срещата, Роджър на бърза ръка за малко над час подчини опонента си. По този начин титлата в Базел за пореден път отиде в сметката на швайцареца, а така той вече има 103 трофея на сингъл в кариерата си, като това е и трофей №4 за ,,Маестрото” през този сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Титла №10 за Федерер в Базел е факт след категоричен успех В

Коментари





Следвайте ни в Facebook