Титла и място в топ 10: Касаткина направи немислим обрат срещу детето чудо Андреева в Нингбо!

от в 14:07 на 20.10.2024
Елеонора Александрова

Дария Касаткина е новата шампионка на WTA 500 турнира в Нингбо! Световната номер 11 победи талантливата си сънародничка, Мира Андреева, в оспорван сблъсък, продължил 1 час и 55 минути - 6:0 4:6 6:4. Така Касаткина спечели своята втора титла за годината и общо осма в своята кариера, като така бившата номер 8 ще се завърне сред най-добрите 10 в световната ранглиста.

Положителното за 17-годишното дете чудо на тениса е, че все пак загубата идва от най-добрата нейна приятелка в Тура, с която често снимат заедно влогове за Youtube, а освен това Андреева през седмицата сломи шампионката от Уимбълдън, Барбора Крейчикова, както и финалистката от Пекин - Каролина Мухова, като това ще изведе тийнейджърката до нов рекорд в световната ранглиста (топ 16).

Срещата започна с два маратонски гейма, който бяха спечелени от по-опитната състезателка, а това даде тон на целия първи сет, защото Касаткина играеше абсолютно безпогрешен тенис , докато тийнеджърката изглеждаше нехарактерно нервна в най-големия си финал досега и в резултат на това Касаткина съумя да "върже геврек" на съперничката си след 34 минути игра.

Световната номер 11 продължи със серията си от поредни спечелени геймове и във втората част, реализирайки ранен пробив и изглеждаше все по-близо до титлата. Андреева за пореден път показа невероятна зрялост за годините си и отвърна с мигновен рибрейк, който даде съвсем нов тон на мача.

17-годишната суперзвезда на женския тенис започна да играе изключително темпово и не даваше никакъв шанс на твърде пасивната Касаткина. Всичко това позволи на по-младата рускина да вземе аванс от 4:1 и макар да беше застигната, то тя продължи да държи инициативата и изравни общия резулат в мача, пробивайки решително в 10-ия гейм на втория сет.

Андреева продължаваше да лети по корта и в началото на финалната част. Най-младата представителка на топ 20 се възползва от "ахилесовата пета" на сънародничката ѝ, а именно сервис ѝ и реализира пробив още в първия гейм, след което се откъсна напред с 3:0 и дори не беше далеч от това да осъществи втори пореден брейк.

Касаткина обаче не беше казала последната си дума и демонстрира изключителна воля съумя, печелейки следващите 6 гейма от 7 гейма, за да пречупи поизморената си съперничка и заслужено завоюва трофея в китайския град!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Титла и място в топ 10: Касаткина направи немислим обрат срещу детето чудо Андреева в Нингбо! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | дария касаткина | мира андреева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook