Титла за Ани Вангелова, победа и за Александрина Найденова

от в 21:39 на 09.06.2017
Георги Христов

Ани Вангелова спечели титлата на двойки на турнира в босненския град Баня Лука, който е с награден фонд 15 000 долара.Българката и Берфу Дженгиз от Турция се наложиха на финала днес със 7:6, 7:6(4) над Рия Бхатия (Индия) и Тамара Чурович (Сърбия) след час и 50 минути игра.

За 23-годишната Ани това е втора титла в кариерата. Любопитното е, че и първият трофей е спечелен заедно с Дженгиз. Двете го взеха миналата година в Анталия.

Александрина Найденова и нейната партньорка Лина Гьорческа от Македония се класираха на полуфиналите на двойки в турнира от календара на WTA от категория "125 К" в Бол, Хърватия. Третите поставени се наложиха над друга българка Елица Костова и Ивана Джорович от Сърбия с 6:2, 6:4 след точно един час игра. За успеха Найденова и Гьорческа си осигуриха по 57 точки за световната ранглиста, където 25-годишната пловдивчанка е на 293-о място сега.

В същото време Димитър Кузманов отпадна на 1/4 финал на тенис турнира от веригата „Фючърс” в Истанбул (Турция) с награден фонд от 15 хиляди долара. Мико загуби с 3:6, 3:6 от Ричард Габ от (Великобритания) за 98 минути.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Титла за Ани Вангелова, победа и за Александрина Найденова Георги Христов
Теми:  
ани вангелова

Коментари





Следвайте ни в Facebook