Титлата е защитена: Световната №6 записа 10-та поредна победа и отново покори Канада!

от в 07:48 на 13.08.2024
Калоян Соколов

Джесика Пегула дублира своята титла на WTA 1000 надпреварата в Канада. Американката през миналия сезон триумфира в Монреал, а през тази година стори същото в Торонто, увеличивайки серията си до 10 поредни победи на канадска земя и така е WTA 1000 шампионка за трети път в кариерата си.

Световната номер шест се изправи на финала срещу своята сънародничка Аманда Ансиимова, която имаше мечтана седмица и заслужено ще се завърне в топ 50, прогресирайки с цели 83 места напред, но все пак Пегула демонстрира своя по-голям опит във финални двубои и се наложи с крайното 6:3 2:6 6:1 за 1 час и 30 минути игрово време.

Пегула сервираше на великолепно ниво през първия сет, в който не даде нито един брейкбол на своята съперничка. Фаворитката печелеше множество точки с помощта на началния си удар, а самата тя осъществи брейк в първия и последния гейм на частта, за да я затвори с 6:3 за едва 28 минути.

Защитаващата шампионка поведе с 0:40 в първото подаване на съперничката си за втория сет, но световната номер 132 прояви характер, за да се измъкне от трудното положение. Това даде нов импулс в представянето на Анисимова, която спечели 5 от следващите 6 гейма и така вкара мача в решителен трети сет.

Там обаче третата поставена се мобилизира и беше абсолютна господарка на случващото се в срещата, като скоропостижно взе аванс от 5:0 гейма и аутсайдерката имаше сили единствено да запише един почетен гейм на сметката си, след което Пегула уверено приключи сблъсъка в своя полза и можеше да се отдаде на празненства, превръщайки се в първата тенисистка с подобен дубъл от 24 години насам, когато това постига Мартина Хингис.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Титлата е защитена: Световната №6 записа 10-та поредна победа и отново покори Канада! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | джесика пегула | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook