Титлата на Ролан Гарос при двойките остава във Франция след невероятен обрат!

от в 21:53 на 12.06.2021
Владислав Риждов

Никола Маю и Пиер-Юг Ербер сътвориха невероятен обрат във финала на двойки на Ролан Гарос и триумфираха с титлата. Французите бяха на гейм от загубата, след Александър Бублик и Андрей Голубев сервираха при 5:4 във втория сет, но не издържаха на напрежението, а това даде началото за почти немислимият обрат от страна на опитната двойка.

Първата част изненадващо премина под контрола на двойката от Казахстан. Бублик и Голубев показаха добра игра на мрежата и уверено поведоха с 5:2 в резултата. Французите съумяха да наваксат единия от двата брейка пасив, но при втория си опит да сервират за сета, Бублик и Голубев нямаха колебания.

Подрепяни бурно от своите сънародници, Ербер и Маю започнаха на високи обороти втория сет и поведоха рано с брейк. За тяхно съжаление обаче водачеството им не продължи за дълго, след като казахстанците се възползваха от неувереността в играта им. Двете двойки продължиха с равностоен тенис и успяха да дочакат така важния за тях момент. Бублик и Голубев измъкнаха почти загубен гейм, с който си осигуриха правото да сервират за мача. Тогава напрежението си каза думата и те дори не достигнаха до мачбол, а в последвалия тайбрек обиграната френска двойка бе повече от категорична, давайки само една точка на съперниците си.

Решителният сет започна с възможности и пред двата отбора за брейк, но до такъв не се стигна. В крайна сметка опитът си каза думата, Ербер и Маю съумяха да намерят верния ритъм и реализираха безценен пробив за 4:3, а до край хладнокръвно задържаха преднината си, за да се поздравят отново с титлата във френската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Титлата на Ролан Гарос при двойките остава във Франция след невероятен обрат! Владислав Риждов
Теми:  
Двойки | никола маю | пиер-юг ербер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook