Тийм бе близо до допускане на шокиращ обрат, но все пак оцеля в лудия мач срещу Гастон!

от в 19:43 на 04.10.2020
Марк Хаджижеков

Доминик Тийм и Юго Гастон изнесоха своеобразен спектакъл на корт ,,Филип Шатрие"! Двубоят предложи множество нестандартни разигравания и феноменален тенис, като драмата също бе налице. В крайна сметка Тийм успя да избегне шокираща загуба и се наложи след крайното 6:4 6:4 5:7 3:6 6:3, за да се класира за четвъртфиналите на тазгодишния Ролан Гарос. Та Доми ще се изправи срещу Диего Шварцман, който не изпита затруднения срещу Лоренцо Сонего, надделявайки с 3:0 сета. 

Двубоят бе изпълнен с продължителни и качествени разигравания, като зрителите не рядко ставаха свидетели на изумителни действия от страна на двамата тенисисти. В началото на мача и двамата състезатели достигнаха до няколко възможности за пробив, но до брейк така и не се стигна. Всъщност първият пробив в мача дойде в ,,Тилдъновия гейм" на откриващата част, което бе съвсем достатъчно на Тийм, за да поведе в сетовете. 

И втората част бе решена от един брейк, като австриецът спечели гейм на ретур в началото на сета, за да си изгради наглед достатъчен аванс в този двубой, повеждайки с 2:0 в сетовете. Гастон обаче определено имаше друго мнение по въпроса, като французинът продължи да вярва в успеха и заигра на още по-високо ниво през третата част. 

Това помогна на представителя на домакините, който бе силно подкрепян от французите по трибуните, да спечели гейм при посрещане, а макар че последва моментален рибрейк, Гастон сякаш все повече и повече затрудняваше своя опонент. В крайна сметка аутсайдерът в двубоя реализира решителен пробив при 6:5, за да запише първия си сет в срещата. 

Левичарят караше Тийм да прави серия от нетипични пропуски, като той не даваше никакъв ритъм на своя съперник благодарение на сечените си форхенди, лишени от всякаква ортодоксалност. Същевременно Юго често вкарваше и късите топки в употреба, които се радваха на изключителна успеваемост, а често скъсените удари на французина биваха комбинирани и с блестящи лобове. 

Пробив в четвъртия сет помогна на Гастон да достигне до паритет в отделните части, а французинът продължава да изтезава съперника си с крайно нестандартни действия, на които Тийм, който се намираше твърде далеч от зоната си на комфорт, просто бе неспособен да намери отговор. 

Въпреки това третият поставен повиши оборотите във финалната част на мача, като Доминик заложи на рутината си, а Гастон започна да прекалява с късите, чиято успеваемост започна лека-полека да се изпарява.

В крайна сметка се стигна до фундаментален пробив при 4:3, който даде решително преимущество в полза на австриеца. Последва затвърждаване на брейка, с което фрапантната изненада бе избегната. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм бе близо до допускане на шокиращ обрат, но все пак оцеля в лудия мач срещу Гастон! Марк Хаджижеков
Теми:  
доминик тийм | ролан гарос | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook