Тийм е аут след загуба в два сета от Лайович

от в 20:41 на 18.04.2019
В
Душан Лайович показа изомителна игра и елиминира клей специалиста Доминк Тийм. Сърбинът надделя в два сета след 3:6 3:6 за 1 час и 31 минути.

Душан Лайович започна по мечтан начин срещата и губейки едва една точка в първите два гейма, поведе с 2:0, а след трудно подаване и отразен брейкбол той успя и да затвърди пробива. Серията на сърбина продължи и отново губейки две точки от ретур, той реализира двоен брейк, а след ново нулево подаване Лайович вече изглеждаше сигурен победител за първия сет.



Тийм обаче бе на друго мнение и изведнъж повиши интезитета в играта си и най-после откри своята сметката в срещата. Подема на австриеца не спря дотук, защото "Доминатора" не само че отрази "геврека" в сета, ами върна и единия пробив, като Тийм скоро се доближи само на два гейма от опонента си, преди сърбинът все пак да спечели частта от втория си опит.

Лайович продължи да подлага съперника си под натиск и във втория сет, реализирайки ранен брейк за 3:1. Четвъртият поставен обаче моментално се събра и върна брейка, но радостта му не бе особено дълготрайна, след като сърбинът отново спечели гейм при посрещане при 3:3 след няколко изумителни точки.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1118894349943803904?s=19

Душан показа и непримирим характер връщайки се 0:40, за да може в крайна сметка да поведе и с 5:3. Този аванс видимо повлия на Тийм, който продължи да греши сериозно и изостана 0:40, а въпреки че спаси първите два мачбола, третия се оказа извън силите му и по този начин специалистът на клей отпадна още на 1/8-на финалите.

https://twitter.com/TennisTV/status/1118892368244236288?s=19

На четвърфиналите Душан ще срещне една от другите големи изненади в тази фаза на турнира, Лоренцо Сонего, а това ще бъде и първата среща между двамата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм е аут след загуба в два сета от Лайович В

Коментари





Следвайте ни в Facebook