Тийм е полуфиналист във Виена след отказване на Кареньо Буста; Беретини надви Рубльов

от в 19:17 на 25.10.2019
В

Доминик Тийм за пръв път достигна до полуфиналите на един от любимите си турнири, а именно надпреварата във Виена, където представителят на домакините поведе с 5:0, когато Пабло Кареньо Буста се отказа от двубоя поради контузия.


В началото на двубоя испанецът видимо не изпитваше някакви сериозни неразположения от физическо естество може би заради експлозивните удари на Тийм, който ,,взривяваше” публиката след всеки свой уинър, а колкото повече време минаваше от двубоя, толкова повече ставаше ясно, че Кареньо Буста реално няма шансове за успех днес.

,,Доминатора” набързо поведе с 3:0 и два пробива и отрази една точка за пробив, преди да се сдобие с аванс от 4:0. Скоро първият поставен спечели нов гейм на ретур, когато Кареньо Буста реши да се откаже от мача. Испанецът също така няма да участва и на надпреварата в зала ,,Берси”.

В първия си полуфинал във Виена Доминик ще се изправи срещу Матео Беретини, който преодоля намиращия се в чудесна форма - Андрей Рубльов, след 7:5 7:6(4). Това ще бъде трета среща между Тийм и Беретини, след като преди няколко седмици на Мастърса в Шанхай италианецът надделя в последователни сетове в четвъртфиналната фаза на турнира, а на Ролан Гарос миналата година австриецът спечели в четири сета в третия кръг. Благодарение на днешната си победа Беретини също така ще влезе в световния топ десет от идния понеделник!

https://twitter.com/TennisTV/status/1187732226546589697?s=20

Двамата тенисисти бяха неочаквано колебливи на начален удар в първия сет, като често пъти се стигаше до точки за пробив, но възможностите така и не биваха реализирани.

В крайна сметка Матео издебна перфектния момент да стори това, а именно при 5:5, като впоследствие италианецът затвърди пробива, с което и поведе в отделните части.



И във втория сет двамата имаха няколко шанса да спечелят гейм при посрещане, само че отново брейкове нямаше, а Рубльов отново допусна да се стигне до точка за пробив на негово подаване при 5:5, но този път младият руснак запази хладнокръвие и не предаде сервис гейма си.

Впоследствие Беретини вкара сета в тайбрек, където италианецът набързо дръпна с преднина от два минипробива, достигайки до четири поредни мачбола при 6:2.



Рубльов спаси първите два, но в крайна сметка италианецът демонстрира спокойствие, за да сложи точка на спора при третата си възможност.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм е полуфиналист във Виена след отказване на Кареньо Буста; Беретини надви Рубльов В

Коментари





Следвайте ни в Facebook