Тийм надделя над Григор след два тайбрека и оглави групата

от в 19:55 на 14.06.2020
В


Доминик Тийм показа уверена и стабилна игра срещу Григор Димитров и въпреки устойчивостта на българина си уреди финал срещу Филип Крайнович. Австриецът бе уверен и концентриран и след 4:3(2) 4:3(6) оглави група В.

Срещата започна със силно подаване на Доминик за 1:0, а въпреки че срещна трудности нашето момче с хубав сервис при 40:40, той изравни резултата. Впоследствие и Тийм бе леко затруднен от първата ни ракета след като се стигна до 30:30, ала началният удар измъкна австриеца и той поведе с 2:1. Оттам последваха още три доста равностойни гейма, а въпреки леките трудностите за двамата, с много солидна игра от дъното на корта, подаващите в отделните части се справиха и се стигна до тайбрек.



В дългия гейм двамата започнаха равностойно, ала след 2:2, Доминик съумя да вдигне неимоверно нивото и след няколко страхотни точки дръпна бързо в резултата с 6:2, а впоследствие със страхотен смач и затвори частта.

Вторият сет започна по възможно най-неприятния начин за Димитров, който със серия от непредизвикани даде брейк аванс на опонента си. Поредица от грешки на Доминик обаче бързо даде преднина на Григор от 0:40, ала след добри удари на Тийм и джентълменска постъпка на Димитров, нашето момче загуби четири поредни точки и така натрупа пасив от 2:0.



Дори това обаче не сломи Гришо, който се бори много и въпреки че всичко в играта на Доминик вървеше, мотивиран Димитров извоюва труден гейм за 2:1, а впоследствие със феноменален смач при 40:30 се добра до 2:2. Силните минути на Григор продължиха, а след мини шедьовър при 40:40, първата ни ракета спечели трети пореден гейм. С ас обаче серията на първата ни ракета приключи, а това означаваше нов дълъг гейм.

Тайбрекът започна с размяна на няколко точки от подаващите, а след хубав сервис и двойна грешка на Димитров, Доминик излезна напред с 3:2. Грешка на Тийм обаче коства преднината му моментално, но с такава отговори и Димитров и така даде аванс на опонента си от 5:3. За пореден път обаче нашето момче показа страхотен характер и след три последователни стабилни точки от дъното на корта успя на свой сервис да стигне до сетбол. Дори това обаче не беше достатъчно за Димитров и след солидно топки Доминик си гарантира място на финала, а нашето момче остана с третото място в групата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм надделя над Григор след два тайбрека и оглави групата В

Коментари





Следвайте ни в Facebook