Тийм не остави шансове на Клижан; Гофен с поражение от Лайович

от в 01:37 на 18.04.2019
В
Доминик Тийм реализира комфортна победа във втория кръг на ,,Мастърса" в Монте Карло срещу неудобния за него Мартин Клижан с 6:1 6:4.

Австриецът започна двубоя ударно, пробивайки опонента си два пъти и повеждайки с 4:0. Скоро последва и нов брейк при 5:1, като по този начин Доминик записа и първия сет в своя полза.



Във втория нивото на Клижан се повиши значително, като словакът печелеше подаванията си, а при 3:2 в полза на съперника той отрази четири брейкшанса, за да изравни резултата.

Все пак всичко приключи за левичаря при 5:4, когато той водеше с 40:0 и по всичко изглеждаше, че паритетът във втората част отново ще бъде възобновен, но поредица от грешки от ракетата на словака, както и няколко впечатляващи изпълнения на Тийм, доведоха до решителен пробив за австриеца, който по този начин спечели двубоя.

В трети кръг ,,Доминатора" ще се изправи срещу Душан Лайович, изненадващо отстранил 16-тия поставен Давид Гофен в последователни сетове след 6:3 6:4.

Сърбинът бе на високи обороти още от началото на срещата, а след като спечели няколко равностойни гейма, Лайович се озова с категоричната преднина от 5:1 гейма.



Тогава белгиецът върна единия пробив все пак, но при 5:3 грешка нямаше и след нулево подаване 48-мият в света поведе в частите.

Гофен започна втория сет пределно концентриран, реализирайки ранен брейк за 2:0, но тогава миналогодишният четвъртфиналист допусна да загуби четири поредни гейма. До края на мача двамата печелеха подаванията си безвъзмездно, като по този начин сърбинът се поздрави с победата в този двубой.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм не остави шансове на Клижан; Гофен с поражение от Лайович В

Коментари





Следвайте ни в Facebook