Тийм обърна Куевас и е на полуфинал в Буенос Айрес

от в 03:20 на 16.02.2019
В
Доминик Тийм се класира за финалната четворка на турнира в Буенос Айрес. Австриецът отстрани клей-специалиста Пабло Куевас, след като изоставаше със сет пасив, за крайното 4:6 6:4 6:3. На полуфинал Тийм ще срещне Диего Шварцман или Алберт Рамос-Виньолас, които предстои да изиграят мача си.

Първият поставен, подобно на първия си мач в турнира, започна срещата не на максимални обороти и допусна пробив при 1:1.

Куевас успя да го затвърди, като впоследствие достигна и до нов брейкбол, който този път беше отразен.

От тогава до края на сета двамата не изпитваха никакви трудности на сервис, като така той отиде в полза на уругваеца.

Във втората част видяхме една изцяло преобразена версия на Тийм. Доминатора заигра по-концентрирано и достигна до първите си точки за брейк в мача, след като поведе с гейм.

От втория си опит Доминик проби, като впоследствие взе още два лесни сервис гейма, за да се стигне до 4:2.

Тогава австриецът изостана с 0:40, но все пак съумя да преобърне неприятното за него развитие на това си подаване, като в крайна сметка след общо четири спасени точки за пробив поведе с 5:2.

Пабло успешно сервира за оставане във втория сет, а Тийм отново бе изправен пред възможности за рибрейк. Този път ръката на пъреия поставен не издържа и той предаде аванса си от пробив в сета.

Това обаче не се оказа голям проблем за Доминатора, който набързо поведе с 0:30 в следващото подаване на съперника си. Куевас успя да изравни за 30:30, но след умело проведено разиграване австриецът достигна до сетбол. Тогава той направи изключително неприятен ретур за Куевас, като удари топката от бекхенд, прилагайки огромна доза топспин, а уругваецът не успя да се справи с него и така сетовете бяха изравнени.



В третата част Тийм заигра на изключително високо ниво, като не правеше почти никакви грешки и същевременно играеше изключително агресивно. Куевас, от своя страна, не намираше отговор на ударите на съперника, изпълнени с брутална мощ, като набързо допусна нов брейк, след като Доминик пласира умопомрачителен ретур уинър на първи сервис от бекхенд по правата, а скоро ветеранът изоставаше и с 0:3 гейма.

Все пак Пабло успя да се запише в решителната част след спечелено подаване на 30, но осмият в света просто не му даваше шансове да се върне в мача. Уругваецът не допусна нов пробив, но и Тийм бе прекалено стабилен на начален удар, а след поредния си рутинен сервис гейм при 5:3 Доминатора успешно записа обрат срещу този толкова корав съперник.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм обърна Куевас и е на полуфинал в Буенос Айрес В

Коментари





Следвайте ни в Facebook