Тийм оцеля в трилъра срещу Лайович след три спасени мачбола и зае първото място в своята група

от в 23:31 на 13.06.2020
Марк Хаджижеков
Доминик Тийм постигна труден обрат срещу Душан Лайович на Adria Tour в Белград. Австриецът се наложи след 1:4 4:1 4:3(6), като така той се придвижи до първото място в своята група, след като по-рано днес той надделя над Дамир Джумхур в мач почти без игра. Утре ще се реши и кой ще бъде финалистът в тази група, като Тийм ще се изправи срещу Григор Димитров в един от най-интригуващите двубои на цялата надпревара.



В първия сет не си личеше кой е фаворитът в двубоя и кой - аутсайдерът, тъй като Лайович стоеше напълно равностойно на корта срещу световния номер три.

След като отрази брейкбол в първия си сервис гейм в срещата по дързък начин, представителят на домакините реализира и пробив за 3:1 след поредица от печеливши комбинации от задната линия.



В крайна сметка първата част отиде в сметката на Душан, който бе бурно подкрепян от своите сънародници по трибуните. „Доминатора” обаче рязко вдигна оборотите в следващия сет и сведе грешките до минимум, като сърбинът често пъти нямаше отговор на действията на своя опонент.

https://twitter.com/doublefault28/status/1271897524987727872?s=20

Така се стигна до идентично развитие на втората част спрямо първата, като тенисистите бяха с разменени роли, а след един пробив в своя полза Тийм форсира трети решителен сет в мача.

Световният номер три все повече започваше да напомня защо е считан за един от най-добрите тенисисти на землената настилка, като магическите изпълнения от неговата ракета се сипеха едно след друго.

Съкрушителен нулев пробив при 1:1 даде инициативата на ракетата на Доми, който уверено крачеше напред до крайния успех в срещата.

Лайович все пак сервира умело за оставане в мача, което бе от полза за сърбина, тъй като когато трябваше да затвори двубоя, Тийм заигра крайно разконцентрирано, а така в крайна сметка се стигна до дълъг гейм.

В него Лайович се намираше в подем и представителят на домакините достигна до три поредни мачбола за 6:3, когато Доминик за пореден път демонстрира класата си и след серия от хладнокръвно проведени точки резултатът беше изравнен.

При 6:6 Душан допусна и двойна грешка, давайки мачбол на Тийм, който след завърши мача в своя полза след красиво разиграване, завършено с техничо стоп воле от ракетата на налетялия на мрежата австриец.

https://twitter.com/TennisChannel/status/1271904441944416256?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм оцеля в трилъра срещу Лайович след три спасени мачбола и зае първото място в своята група Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook