Тийм отстрани Чилич след ново впечатляващо представяне

от в 21:20 на 08.08.2019
В
Доминик Тийм изигра първокласен мач, за да отстрани Марин Чилич на осминафиналите в Монреал. Австриецът се отчете с брилянтни удари и широка вариативност в играта си, за да се справи с днешното си тежко изпитание в лицето на бившия шампион на турнирите от Големия Шлем след 7:6(7) 6:4. По този начин Тийм записа своята втора победа на канадския Мастърс, след като допреди тази година ,,Доминатора" нямаше отбелязан успех в основната схема на Rogers Cup, а на четвъртфинал той ще срещне Даниил Медведев, надделял над Кристиан Гарин също в последователни сетове след 6:3 6:3.

https://twitter.com/doublefault28/status/1159501122014470144?s=20

Двубоят започна равностойно, като двамата преплаваха през сервис геймовете до 3:3, когато последва лек спад от страна на Доминик, който набързо изостана с 0:40. Както изглеждаше, че Чилич ще направи решителната крачка, за да триумфира в първата част, австриецът изигра следващите три точки по брилянтен начин, като след серия от страхотно изградени офанзиви опасността бе избегната.

https://twitter.com/doublefault28/status/1159504959651688450?s=20

Хърватинът обаче продължи да подлага под натиск съперника си, като той достигна и до четвърти брейкбол, но отново в този толкова критичен момент Тийм като че ли не можеше да сгреши, а след нечовешко стоп-воле от бекхенд и тази възможност на Чилич бе пратена в историята. Впоследствие вторият поставен задържа подаването си, като до края на откриващата част изгледи за пробиви нямаше. Така се стигна до тайбрек, в който от самото начало Доминик поведе с минипробив, а минималното игрово предимство, с което австриецът в действителност разполагаше в този момент, бе силно осезаемо.

Все пак бившият шампион на ЮС Оупън съумя да догони своя съперник, за да изравни точките на 5:5 само за да инкасира минибрейк и да предаде отново инициативата на ракетата на Тийм. Въпреки това последва нова брейк точка, която отново балансира силите, но в крайна сметка шампионът от Индиън Уелс съумя да предизвика грешка на своя съперник при третия си сетбол.



Извоюването на тази така оспорвана първа част вдъхна още по-голямо самочувствие у Доминик, чиито удари започнаха да бъдат дори още по-свирепи, а благодарение на това той стартира втория сет с ранен пробив, след като самият австриец отрази три брейкбола преди това. Оттогава Тийм бе повече от категоричен на свой начален удар до 5:3, като шампионът от Кицбюел дори достигна до мачбол на ретур, но последваха няколко бомбени сервиса, които доближиха Чилич на гейм от четвъртия в света.

Изображение

Завършека на мача се оказа особено труден за ,,Доминатора", който изостана с 15:40, но след няколко безответни начални удара от своя страна и тези брейкболи бяха отразени. Впоследствие Тийм достигна до два мачбола в своя сервис гейм, но Чилич все още не бе готов да се предаде и благодарение на няколко впечатляващи изпълнения от контраатака високият хърватин съумяваше да се задържи в резултата.

Това задържане обаче не се оказа дълготрайно, тъй като вторият поставен се добра до общо четвъртия си мачбол, като този път той въвлече своя съперник в продължително разиграване, на което Чилич не издържа, като след неточност от бекхенд на Марин най-накрая развръзката в този двубой бе достигната.

https://twitter.com/TennisTV/status/1159526732174680065?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм отстрани Чилич след ново впечатляващо представяне В

Коментари





Следвайте ни в Facebook