Тийм: "Понякога, в неделя следобед ми се иска да си лежа на дивана и да гледам телевизия"

от в 17:51 на 06.12.2019
В

В интервю "Weekend Magazine" попита Доминик Тийм, кой според него е най-големият играч на всички времена. Австриецът отговори: " Няма как да се определи точно един състезател, поне според мен. Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович са невероятни, но не мога да избера измежду тях." На въпроса какво би направил, ако кариерата му в тениса свърши утре, Тийм отговори: "Бих ходил на ски, което в момента не ми е позволено. В професионалния си живот бих продължил да работя в тениса, може би да започна академия, за да помогна на младите играчи да следват моя път. "



Относно това какво го мотивира да продължи да работи усилено и да даде всичко възможно, световният номер четири каза: "Черпя мотивация от интензивната подготовка. Всичко е в това да спечелите един конкретен мач срещу един конкретен противник, в един конкретен ден." На въпроса защо се раздели с треньора си Гюнтер Брезник, Тийм отговори: „Започнах да мисля за това още в Австралия, в началото на годината. Чувствах, че нещо не е наред и че не може да продължим по този път. Имах както спортни, така и лични причини. Това не е необичайно. Почти невъзможно е да поддържаш такава връзка до края на кариерата си. Това е напълно нормална стъпка."


Тийм беше попитан дали има случаи, когато би желал да има нормален живот през цялото време, а не да пътува целогодишно: "Да, случват ми се подобни неща. Понякога, в неделя следобед просто искам да си лежа на дивана и да гледам телевизия. Но след моето отказване ще компенсирам това време. Все пак в момента съм изцяло средоточен в кариерата си."



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: "Понякога, в неделя следобед ми се иска да си лежа на дивана и да гледам телевизия" В

Коментари





Следвайте ни в Facebook