Тийм постигна изненадващо лесен успех над Оже-Алиасим и е четвъртфиналист в Ню Йорк!

от в 00:12 на 08.09.2020
Марк Хаджижеков
Доминик Тийм победи намиращия се в наглед свирепа форма Феликс Оже-Алиасим в последователни сетове, за да се класира за четвъртфиналите в Ню Йорк! Това стана факт след 7:6(4) 6:1 6:1, като в битка за мястото сред последните четирима на US Open 2020 „Доминатора” ще се изправи срещу Алекс де Минор, който по-рано днес се справи със съпротивата на Вашек Поспишил след крайното 7:6(6) 6:3 6:2.

https://twitter.com/usopen/status/1303079262392516609?s=20

В началото си двубоят бе изпълнен с продължителни разигравания от основната линия, в които тенисистите разгръщаха цялата си мощ в опитите си да контролират точката.

Тийм пръв реализира пробив в средата на първата част, като вторият поставен в надрпеварата задържа до предимството си до 5:4, когато обаче ръката му трепна, а това позволи на Феликс да се завърне ударно в сета.В крайна сметка се стигна до дълъг гейм, но в него по-богатият опит на Тийм си пролича, като австриецът всъщност се нуждаеше само от един минипробив, за да се откъсне напред в отделните части.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1303066096430469125?s=20

Нивото на младока драстично спадна през втората част, като блестящите уинъри от началото на срещата бяха заменени с множество фрапантни грешки.

С течението на двубоя ставаше все по-ясно, че Оже-Алиасим не е съвсем наясно как да противодейства ефективно на високопоставения си съперник, който на свой ред премина през втория сет набързо, за да се добере само на една част от крайния успех.Картинката в третия сет не бе много по-различна от предходния такъв, като Тийм продължаваше да засипва опонента си с гениални отигравания, докато Оже-Алиасим все повече започваше да прилича на човек, примирил се със съдбата си на губещ в двубоя.Финалистът от Мелбърн набързо реализира двоен пробив, докато канадецът изпитваше главоломни затруднения в опитите си да печели дори точки на свой начален удар. При 5:1 последва нова блестяща изява от ретур от страна на Тийм, който след поредния брейк на сметката си се поздрави с победата в този сблъсък.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Тийм постигна изненадващо лесен успех над Оже-Алиасим и е четвъртфиналист в Ню Йорк! Марк Хаджижеков

Коментари

Следвайте ни в Facebook