Тийм: "През 2020 Кицбюел ми е приоритет пред Олимпийските игри"

от в 14:45 на 01.08.2019
В
Преди време Доминик Тийм заяви, че няма да участва на Олимпийските игри в Токио през 2020, до които има малко по-малко от 1 година, а домашната му надпревара в Кицбюел била приоритетна за него. В пресконференция именно там по-рано през седмицата, австриецът отново повтори това, ала добави, че и планира все пак да участва на следващите игри през 2024 в Париж.

 

Самият той и призна, че осъзнава малките шансове да постигне това, което треньорът му Николас Масу стори през 2004 година в Атина, печелейки едновременно титлата на сингъл след победа над Марди Фиш в пет сета и на двойки, партнирайки си със сънародника си Фернандо Гонсалес. Все пак той отбеляза и че през 2028, когато вече ще е на 35, ще иска да е участвал на поне една олимпиада преди тази в Лос Анджелис след 9 години, ала със сигурност догодина да го очакваме в Европа по време на Токио 2020.

 

Той коментира и моментната си форма, заявявайки че ако не играе най-добрия си тенис всеки тенисист в основната схема на надпревара е способен да го победи, както през миналата седмица в Хамбург, когато отстъпи нас Рубльов. Доминик все пак добави, че е играл добре в първата част на сблъсъка, но впоследствие се е пропукал, ала това винаги може да се случи, независимо дали е пред родна публика или някъде навън и загубата му от Клижан миналата година не дължала на напрежението. Той спомена и за важността на турнира за него, все пак именно тук и е изиграл своя първи професионален мач и как това винаги ще е спецална надпревара за него, независимо начина по-който е започнало всичко - с двусетовата загуба през 2011 от Даниел Химено-Травер.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: "През 2020 Кицбюел ми е приоритет пред Олимпийските игри" В

Коментари





Следвайте ни в Facebook