Тийм продължава напред след отказване на Опелка; Пуй с двусетова победа над Чорич

от в 01:18 на 08.05.2019
В
Традиционно представящият се силно в Мадрид - Доминик Тийм, срещна известни трудности в днешния си двубой срещу американския бомбардир Райли Опелка, след като финалистът от последните две издания на надореварата загуби първия сет в тайбрек, но в крайна сметка се поздрави с успеха в срещата след отказване на Опелка в третия сет - 6:7(2) 6:3 1:0. В трети кръг петият поставен ще се изправи срещу Джон Милман или Фабио Фонини.

Разиграванията очаквано не бяха особено продължителни, като американецът често ,,налагаше” топката от дъното на корта, недавайки комфортен ритъм на своя съперник.

По средата на първия сет двамата срещнаха известни трудности в подаванията си, след като отпуснаха по няколко брейкбола един на друг, но до тайбрека така и не се стигна до пробив.

В него свръхагресията в ударите на Опелка даде позитивен резултат за младока, който след като реализира два минибрейка прекрати дългия гейм в своя полза след 7:2 точки.

Във втория сет изгледи за пробиви нямаше до 4:3 в полза на австриеца, който тогава намери начин да вкара ретурите в очертанията на отсрещното поле, по този начин подлагайки съперника си под напрежение. Американецът се пропука и след серия от непредизвикани грешки той инкасира решителен пробив, който той имаше възможност да върне в последвалия гейм, но тогава бе ред на Тийм да се измъкне след чудесно насочен начален удар. Не само това, ами скоро ,,Доминатора” спечели и подаването си, по този начин изравнявайки и частите.

https://twitter.com/josemorgado/status/1125852678398017538?s=20

По време на почивката между сетовете Опелка взе продължителен медицински таймаут заради болки в областта на кръста, като бе явно, че младият американец не е в състояние да бъде конкурентоспособен на своя противник.

Така, след като започна третия сет с пробив пасив, Райли взе решението да се оттегли от двубоя.

 

Лука Пуй пък продължи позитивния импулс в представянето си, след като през изминалата седмица французинът спечели силния турнир от сериите ,,Чаланджър” в Бордо, а днес той се справи с 13-тия поставен Борна Чорич в два сета след 6:3 7:5. Това е втора победа на французина над хърватина, след като по-рано през тази година Пуй се справи с младока на осминафиналите на Аустрелиън Оупън в четири сета.



Мачът започна коварно обаче за Пуй, който трябваше да отразява общи четири брейкбола в първите си три сервис гейма. Трудът на Лука все пак бе възнаграден, като впоследствие той самият достигна до шансове за брейк.

За разлика от Чорич, Пуй бе солиден в тези моменти, като французинът реализира ценен пробив, а след като затвърди, той поведе и в частите.

Втората започна с моментален пробив за Пуй, който отрази точка за рибрейк, за да поведе с 2:0.



Последва ново трудно подаване за французина, който заличи цели пет точки за пробив, за да поведе с 3:1, но все пак Чорич достигна до нови възможности за пробив в осмия гейм на сета, като от общо 13-тия си брейкбол младокът най-накрая съумя да вземе гейм при посрещане.

https://twitter.com/doublefault28/status/1125818035372285952?s=20

Радостта обаче не бе особено дълготрайна за Борна, който след като поведе с 5:4 спечели само шест точки от последните 19 такива до края на двубоя, по този начин инкасирайки нов брейк и отстъпвайки на французина в две части.

Във втори кръг французинът ще срещне квалификанта Хуберт Хуркач, надделял в своеобразна ,,NextGen” битка над Алекс де Минор след 6:3 6:4.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм продължава напред след отказване на Опелка; Пуй с двусетова победа над Чорич В

Коментари





Следвайте ни в Facebook