Тийм: Ще трябва да избера между Ролан Гарос и US Open

от в 20:45 на 08.07.2020
Катерина Георгиева
Пандемията от COVID-19 доведе до драстични промени в тенис календара за сезон 2020. Поради тази причина е планувано провеждането на 2 турнира от Шлема, като интервалът между тях е едва двуседмичен, а по това време ще се състоят и надпреварите в Мадрид и Рим. Това, от своя страна, ще попречи на състезателите да възстановят силите си пълноценно. Ето защо на редица топ състезатели като Доминик Тийм ще им се наложи внимателно да подберат турнирите, в които ще се включат.

Обновеният календар принуждава австриеца да вземе участие само в един от двата турнира от Големия Шлем. По всяка вероятност двукратният финалист на Ролан Гарос ще играе в Париж, тъй като клеят е предпочитаната от него настилка.

Тийм

"Чудесно е, че Откритото първенство на Франция ще се проведе, независимо дали през май или октомври. Единственият проблем е, че между него и US Open има пауза само от две седмици, трудно ще бъде за нас да се представим подобаващо, ако заявим участие и в двата турнира" - сподели Тийм в скорошно интервю.

"Ако играя в Ню Йорк, участието на Ролан Гарос ще ми коства неимоверни усилия. Ще трябва да жертвам един от двата турнира, неизбежно е предвид сегашната ситуация".

Вероятно е миналогодишният шампион на Откритото първенство на САЩ Рафаел Надал да последва примера на австриеца. Световният №2 обяви, че ще се включи в надпреварата в Мадрид, която стартира ден след края на турнира от Шлема.

Nadal takes five-set US Open thriller for 19th Slam title

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Ще трябва да избера между Ролан Гарос и US Open Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook