Тийм си гарантира място на полуфиналите в Лондон след успех над Джокович

от в 07:24 на 13.11.2019
В


Доминик Тийм продължава да впечатлява и след успех над Новак Джокович оглави група Бьорн Борг. Той надделя с 6:7(5) 6:3 7:6(5) и така си гарантира класиране за 1/2-финалите за първи път в своята кариера. Това означава пък, че мачът в четвъртък между Новак Джокович и Роджър Федерер ще бъде решаващ, а само победителят ще успее да се класира напред на турнира в Лондон.



В откриващия сет Ноле започна по-добре и проби в четвъртия гейм, за да поведе с 3:1, ала преднината му бе за много малко, защото Доминик моментално записа рибрейк, като така и не позволи на сърбина да затвърди дори взетия аванс. Така без повече колебания по време на подаванията и на двамата и повече от вълнуващи шест гейма, в крайна сметка се стигна до тайбрек. В дългия гейм те си размениха по няколко минибрейка, ала Новак благодарение на феноменалната си защите, все пак измъкна първата част в своя полза.



През втория сет оборотите и на двамата доста спаднаха, ала Тийм все пак бе една идея по-добър и така поведе бързо с 3:0 след пробив в началото, а до края на частта той успя да задържи натрупания рано аванс и по този начин прати мача в трети и решителен сет.

В него австриецът проби още в откриващия гейм и дори затвърди преднината си след много трудно подаване, ала това не демотивира Новак и той все пак се върна в срещата след рибрейк в шестия гейм. Последва обаче дори по-драматична размяна на пробиви, след 5:5, а след като Доминик не затвори срещата на свое подаване, двамата трябваше да решат изхода от срещата в тайбрек.



В него Ноле започна повече от превъзходно, след като поведе с 3:0 точки благодарение на два минипробива, но Тийм бързо се окупити и силно вдъхновен, спомаган от действащия по прекрасен начин днес бекхенд, австриецът обърна ситуацията в своя полза и поведе с 6:4, а впоследствие и след решаващ минибрейк при 6:5 той спечели частта и самия мач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм си гарантира място на полуфиналите в Лондон след успех над Джокович В

Коментари





Следвайте ни в Facebook