Тийм триумфира във Виена след страхотен мач и обрат срещу Шварцман

от в 17:42 на 27.10.2019
В
Доминик Тийм успя да спечели своята 16-та титла в кариерата си (рекордна 5-та за сезона) и освен че спечели трофей №2 на австрийска земя за 2019 г., то той за първи път и си извоюва да бъде шампион на надпреварата от серията ATP 500 във Виена. Това стана факт след обрат на представителя на домакините над нисичкия Диего Шварцмен с 3:6 6:4 6:3.



През първата част играта беше наситена с много динамика, както и с доста грешки, а за да накъса ритъма на опонента си, Доминик често вкарваше и късата топка в употреба. Шварцман обаче беше повече от уверен и бърз, така че въпреки че опонентът му го движеше прекрасно по дължината на основната линия, той намираше сили да достигне до всяка една топка и да я пласира достатъчно добре, че да си извоюва голяма доза от точките. Така постепенно натрупващата се инерция у Диего ставаше все по-осезаема и в крайна сметка след повече от страхотни последни минути, където видимо Тийм просто нямаше как да се противопостави на ниския си опонент, резеонно след 6:3 аржентинецът излезе напред в резултата.



През втория сет обстановката на корта се промени, като в игрови план двамата цялостно се изравниха, а Тийм постепенно успя да се успокои и да се справи с напрежението, докато Шварцман продължаваше да бъде стабилилен и мощен от дъното, ала вече това напълно важеше и за местния любимец. Така, дочаквайки своя момент, Доминик успя най-после, след като намали грешките си значително и повиши нивото на играта си, да се добере до пробив аванс при 4:4, а впоследствие, след като извоюва много дълга и стойносна точка в хода на десетия гейм заслужено да се добере до решаваща част.

В нея подемът на Тийм продължи и след като успя да си извоюва трудния откриващ гейм на Диего, той успя да достигне до голямо спокойствие в играта си. Именно то и бе ключово до края на сета, защото, спомаган от страхотните си плоски удари по правата и удържайки на доброто темпо на Диего в последните минути след нов пробив при 5:3, без дори да трябва да сервира за затваряне на мача Доминик триумфира във Виена.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм триумфира във Виена след страхотен мач и обрат срещу Шварцман В

Коментари





Следвайте ни в Facebook