Тийм увенча завръщането си от контузия с победа срещу Мартерер

от в 02:05 на 15.02.2019
В
Доминик Тийм увенча завръщането си от контузия с победа срещу Максимилиан Мартерер на турнира от сериите АТР 250 в Буенос Айрес. Австриецът определено изглеждаше леко ,,ръждясал" в началото на мача, но с течение на срещата вдигаше нивото си на игра все повече и повече, като в крайна сметка спечели в два сета след 6:4 6:4. На четвъртфинал топ-поставеният в надпреварата ще срещне Пабло Куевас, надделял над петия поставен Жоао Соуса с 6:4 7:5.

Тийм започна мача леко тромаво, позволявайки да се стигне до равенство в първото му подаване, а при второто дори трябваше да се спасява от изоставане с 15:40. Все пак той съумя да го направи, като впоследствие и стабилизира представянето си на сервис, а Мартерер от самото начало на двубоя не срещаше никакви затруднения на начален удар.

Това постоянство на сервиса на германеца обаче бе прекъснато при 4:4, когато Максимилиан допусна непредизвикана от форхенд, последвана и от двойна грешка, с което изостана с 0:30. Дълго разиграване, в което Тийм се оказа по-издръжливият, означаваше и 0:40 преди Мартерер да отрази първата възможност за пробив с хубав първи сервис. При втората обаче Доминатора влезе в разиграване и отново предизвика грешка от ракетата на опонента си, с което реализира ценен пробив в края на първия сет.

Австриецът не се поколеба и за миг, когато трябваше да сервира за спечелването на откриващата част, което и направи след поредния рутинен сервис гейм.

Доминик пренесе импулса в играта си и във втория сет, като още в неговото начало имаше брейкбол, който обаче бе отразен след впечатляващ форхенд по скъсения диагонал на Мартерер. Фамозна къса топка в края на продължителна размяна донесе нова възможност за пробив на първия поставен, но и този път до брейк не се стигна.При третия брейкшанс обаче ,,стомната се счупи" и Тийм спечели своя четвърти пореден гейм в срещата, придобивайки комфортния аванс от сет и пробив.

Но този аванс се оказа лъжовен, защото Доминик претърпя спад в представянето си и след три непредизвикани грешки даде три възможности на съперника си да върне ранния брейк. Първите две такива бяха заличени, но при третата Мартерер пусна ръката и след изстрел от бекхенд по правата прекрати серията от спечелени геймове на противника си.

Двамата след това си размениха по един лесен сервис гейм, когато при 2:2 се стигна до нова опасност на начален удар на немеца, като точките бяха изравнени за 30:30. Тогава Мартерер допусна двойна грешка, последвана и от непредизвикана от форхенд, с което инкасира трети пробив от последните си четири сервис гейма.

Левичарят все пак не наведе глава и постигна моментален рибрейк за втори път в сета след няколко изключителни изпълнения от основната линия. Скоро той поведе с 4:3, като имаше и шанс за нов пробив, който щеше да му позволи да сервира за изравняване на частите, но възможността бе пропиляна, а след още две грешки резултатът стана 4:4.

Тогава Тийм рязко повиши нивото и след изключително активна игра си издейства три поредни скрити мачбола. Първият бе отразен, но при втория Доминатора изстиска грешка от бекхенда на Мартерер, като така направи решителния пробив в срещата.

Този път връщане за германеца нямаше, а осмият в света за пръв път затвърди пробив във втория сет, с което постигна и победата в мача, както и си осигури място на четвъртфиналите на надпреварата в Буенос Айрес.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Тийм увенча завръщането си от контузия с победа срещу Мартерер В

Коментари

Следвайте ни в Facebook