Тийм: Ясно е, че в живота ни сега има много по-важни неща и всички трябва да свършим своята роля

от в 22:18 на 20.03.2020
Диана Андреева

Световният №3 Доминик Тийм сподели, че в момента тенисът не е най-важното и всеки трябва да помогне в борбата с коронавирусната епидемия.


По-голямата част от клей сезона е отменена поради епидемията от коронавирус, но French Open все още се очаква да се проведе, тъй като FFT премести началото на събитието на 20 септември.


https://twitter.com/ThiemDomi/status/1238155276827521024?s=19

Тийм, който е финалист в последните две издания на French Open, има цялото право да бъде разочарован от отмяната на сезона на клей, тъй като той вече е вторият най-добър тенисист на тази настилка - точно след Кралят на клея - Рафаел Надал.


"Вчера вечерта научих, че целият сезон на клей е отменен и че турнирите ще продължат от 8 юни", каза Тийм. „Ясно е, че в живота ни сега има много по-важни неща и всички трябва да свършим своята роля." 



"Въпреки това, това са много драстични и драматични мерки за всички играчи, но ние трябва да се научим да се справяме с тях." Сезонът на трева трябва да започне на 8 юни и Тийм разкри, че планира скоро да започне подготовката си.


26-годишният австриец изигра най-добрия си тенис на тази настилка през 2016 г., когато завоюва дебютната си тревна титла в Щутгарт, след като на полуфинала надви Роджър Федерер, а на финала - Филип Колшрайбер.



След като тениc cезонa беше временно преуcтaновен поради вируса COVID-19, ние от MV Tennis World решихме да направим алтернативен тенис сезон за експерти “MV World Tour”. Повече за играта може да прочетете тук.



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Ясно е, че в живота ни сега има много по-важни неща и всички трябва да свършим своята роля Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook