Тийм записа дебютния си успех в Канада след трисетова победа над Шаповалов

от в 02:01 на 08.08.2019
В
Доминик Тийм развали ужасаващия си баланс от нито една победа и пет поражения на канадския Мастърс, като днес вторият поставен в основната схема отстрани любимеца на домакините - Денис Шаповалов, след трисетов успех - 6:4 3:6 6:3, а в трети кръг в Монреал ,,Доминатора" ще срещне Марин Чилич.

Двубоят все пак започна трудно за Доминик, който трябваше да се бори здраво още в първия си сервис гейм, в който след няколко безответни уинъра Шаповалов достигна до три поредни възможности за повеждане с ранен пробив. До такъв обаче не се стигна, след като Тийм се активизира, а мощният му начален удар веднага му дойде на помощ.

Изображение

И в ,,Тилдъновия гейм" вторият поставен срещна затруднения, но отново той намери начин да се задържи в резултата, като при 4:4 дойде неговият шанс, който бе оползотворен от австриеца, а след нулево спечелено подаване Тийм поведе в сетовете.

Изображение

И във втората част пръв Шаповалов достигна до възможности за пробив, като това се случи при 3:2, а този път младокът изигра брилянтна точка от контраатака, за да осъществи критичен брейк, който бе с цената и на втория сет. Така се стигна до решаваща част, а в нея тенисистите бяха непробиваеми през първите седем гейма.

https://twitter.com/TennisTV/status/1159224809357762561?s=20

При 4:3 обаче изведнъж Тийм достигна до скрит мачбол, а след недопустима грешка от смач на празно поле левичарят предаде подаването си, което се оказа фатално, след като Тийм спечели последвалия си сервис гейм без затруднения, а по този начин австриецът се отчете и с първата си победа на канадския Мастърс.

https://twitter.com/usopen/status/1159236014235365385?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм записа дебютния си успех в Канада след трисетова победа над Шаповалов В

Коментари





Следвайте ни в Facebook