Тийнейджърската сензация Гоф с нов успех в Ню Йорк; Вожнячки се пребори за победата срещу Колинс

от в 06:22 на 30.08.2019
В
Тийн звездата на женския тенис Кори Гоф се увенча с нов успех на домашния си US Open, където американката надигра Тимеа Бабош с 6:2 4:6 6:4, за да продължи напред. Във втори кръг Коко ще срещне Наоми Осака в изключително интересен сблъсък.

Двете си размениха по един пробив за начало на двубоя, но оттогава до края на първия сет инициативата бе у младата представителка на домакините, която даде още само гейм на съперничката си в рамките на частта.

Въпреки това Бабош се оптимизира и съумя да изравни сетовете благодарение на пробив в ,,Тилдъновия гейм". Добро впечатление правеше, че и двете тенисистки демонстрираха модерен агресивен тенис и често се надпреварваха коя измежду двете ще вземе преимуществото по време на разиграването.



В началото на третия сет Гоф имаше няколко проблемни сервис гейма, но след като отрази серия от брейкболи, американката съумя да се опази от пробив. Същото стори и Бабош, сервирайки за 4:4, но впоследствие, когато трябваше да подава за оставане в мача, унгарката се пропука и отпусна мачбол на своята опонентка, като този път последва неточност от обратен удар, пратила срещата на сметката на Гоф.

Изображение

Каролин Вожнячки също спечели трисетов двубой днес. Датчанката се наложи над Даниел Колинс от САЩ след 4:6 6:3 6:4.

Един пробив в средата на първия сет бе достатъчен, за да определи частта в полза на представителката на домакините, но Вожнячки побърза да се реваншира за загубата си и скоропостижно поведе с 5:0 на опонентката си във втория сет. Колинс върна единия пробив все пак, но не бе допусната да направи нищо повече, което означаваше трети решителен сет.

Изображение

В него бившата номер едно постоянно подлагаше противничката си под натиск от ретур, като Вожнячки достигна до пробив, оказал ѝ се напълно достатъчен, за да довърши Колинс с 6:4 в решаващата част на двубоя.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийнейджърската сензация Гоф с нов успех в Ню Йорк; Вожнячки се пребори за победата срещу Колинс В

Коментари





Следвайте ни в Facebook