Точка, която развълнува Борг и изправи Алкарас на крака: Григор сътвори магия на Laver Cup

от в 07:13 на 21.09.2024
Калоян Соколов

Laver Cup може тъкмно да стартира и да е изминал само един ден от надпреварата, но можем смело да кажем, че Григор Димитров вече направи точката на турнира, която накара скамейката на отбора на Европа и цялата зала "Uber Arena" да се изправи на крака.

Въпросното разиграване се състоя в тайбрека на първия сет, когато Алехандро Табийо тъкмо беше повел с мини брейк за 2:1 и изглеждаше, че ще спечели и следващото разиграваване, но Димитров демонстрира отличен демераж, за да се справи с една отлично изпълнена къса топка.

Изпитанията за българина не приключиха дотук, защото Табийо насочи следващия си бекхенд в опразнената част от корта, само че Григор достигна и до това продължение от ракетата на съперника си, изигравайки фамозно деми воле с гръб към мрежата, след което отново спринтира напред, за да завърши с изключително техничен слайс бекхенд по късия диагонал.

Самото изпълнение не остави равнодушно дори "ледения" капитан Бьорн Борг, който се изправи от пейката и поздрави радушно своя тенисист, а съотборниците на Димитров направо скочиха от местата си, като особено развълнуван беше Карлос Алкарас.

Сред впечатлените беше дори Роджър Федерер, който камерите уловиха как аплодира отиграването, а публиката не можеше да се успокои дълго след приключването на разиграването.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Точка, която развълнува Борг и изправи Алкарас на крака: Григор сътвори магия на Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | laver cup | видео | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook